Lyckat SM för Landskrona Simsällskap

Övre raden: Oskar Hoff, Livia Sjunnesson, Isabel Smideberg, Elin Johannesson, Linnéa Lindh, Alfred Christensson och Hampus Svensson. Nedre raden: Erik Fritz (tränare), Emma Hassling, Moa Ekberg, Maja Jensen, Emelie Ek-Wärn, Isabella Djuric och David Söderstjerna.
Övre raden: Oskar Hoff, Livia Sjunnesson, Isabel Smideberg, Elin Johannesson, Linnéa Lindh, Alfred Christensson och Hampus Svensson.
Nedre raden: Erik Fritz (tränare), Emma Hassling, Moa Ekberg, Maja Jensen, Emelie Ek-Wärn, Isabella Djuric och David Söderstjerna.

Landskrona Simsällskap gjorde ett mycket lyckat SM/JSM i Stockholm den gångna veckan. LS var på plats med en ung trupp bestående av tolv simmare, varav åtta juniorer.

Oskar Hoff var det stora utropstecknet vid årets mästerskap. Veckan inleddes med guld på 50 fjärilsim endast 2/100 över sitt eget svenska rekord på distansen. Han följde upp med ytterligare en seger på den dubbla distansen med ett prydligt personligt rekord och mästerskapsrekord (51.35). Oskar utmanade den svenska rekordhållaren Johannes Skagius på 50 bröstsim när han tog en silvermedalj på fina 26.95. Sista dagens 50 ryggsim blev ytterligare en uppgörelse mellan den svenske rekordhållaren och Oskar. Den blev ett jämt lopp även där och Oskar fick med sig ytterligare ett silver med 24.23. Han var även i final på 50 frisim där han hamnade på 7:e plats.

Emelie Ek-Wärn blev SM 10:a på 200 ryggsim efter klubbrekordet 2:16.01. På 50 ryggsim blev hon 11:e tjej på SM med 29.32. Hon simmade även snabbt på 50 fjärilsim när hon blev 11:e tjej på JSM med 28.47. Hon slutade dessutom på 14:e plats på 100 ryggsim på JSM med 1:04.42.

Alfred Christensson simmade en B-final på 100 fjärilsim och blev 10:a med 55.72.

Elin Johannesson hamnade på 15:e plats på 400 frisim med 4:27.42.

Damernas seniorlag slutade på 11:e och 13:e plats på 4×200 frisim resp. 4×100 medley med prydliga klubbrekord. Det gamla rekordet på 4×200 var hela 41 år gammalt. I lagkappslagen simmade Emelie Ek-Wärn, Isabel Smideberg, Elin Johannesson, Livia Sjunnesson, Moa Ekberg och Isabella Djuric. På junior-SM kompletterades lagkappslagen med Linnéa Lindh. Tjejerna blev där 12:e och 15:e lag på 4×100 medley och 4×50 medley. Det blev dessutom en 16:e plats på 4×100 frisim. 
 

Till arkivet