Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.8°C 4.3m/s
Dagens namn: Henrik

Färre barn klarar nationella provet

Eleverna i tredje klass på Alléskolan samt Pilängskolan, och Seminarieskolan har allt svårare att klara de nationella proven.

I utbildningsförvaltningens årsrapport för 2020-2021 framgår det att skolresultaten bland de yngre eleverna i Landskrona sjunker. Ett exempel är att drygt var tredje elev i årskurs 3 inte klarar samtliga delar av det nationella provet. 2019 klarade sig fler än sju av tio elever.

Annons
 

64,8 procent av alla elever i årskurs 3 klarar samtliga delprov i svenska, jämfört 72,1 procent vid förra tillfället 2019. Av flickorna är det 73,3 procent och av pojkarna är det 57,3 procent som klarar samtliga delprov. Pilängskolan, Alléskolan och Seminarieskolan står för större sänkningar jämfört med tidigare år. På dessa enheter är det mellan 30 – 40 procent av eleverna som klarat samtliga delprov i ämnet. Albanoskolan lyfter sina resultat rejält från 59,5 till 90,2 procent. Västervångskolan ökar med 3,4 procentenheter till 86,5 procent.

På grund av pandemin genomfördes inga nationella prov i årskurs 6 eller årskurs 9 varför inga resultat kan redovisas. Klart är dock att meritvärdena för årskurs 6 minskar rejält medan fler elever i årskurs 9 når samtliga mål sett till huvudmannanivån.

Läs mer: Politiker oroar sig för treornas svenskkunskaper

En kommentar till "Färre barn klarar nationella provet"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Politiker oroar sig för treornas svenskkunskaper

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser