Glumslövs damlag till division 2 på två år

På ett blåsigt Ulkavallen i Borstahusen kunde Glumslövs damer fira avancemanget till disvison 2 sedan man besegrat Torn med 3-0.
På ett blåsigt Ulkavallen i Borstahusen kunde Glumslövs damer fira avancemanget till division 2 sedan man besegrat Torn med 3-0. Foto:Privat.

Efter 22 matcher och endast elva insläppta mål är Glumslövs damer tillbaka i division 2. Placeringen och avancemanget avgjordes i säsongens sista omgång på ett blåsigt Ulkavallen på lördagseftermiddagen då Glumslöv besegra toppkonkurrenten Torn, från Lund med 3-0.

Inför sista matchen stod avancemanget mellan Fortuna, Glumslöv och Torn då de två förstnämnda hade samma poäng med Torn en poäng bakom sig. Det som gjorde det extra spännande var att Glumslöv och Torn möttes i årets sista match och där det räckte med oavgjort för hemmalaget för att bli bästa tvåa och därmed ta klivet upp en division. Trots stark motvind tog GFF ledningen efter bara en minut genom lagets yngsta men målivrigaste spelare, Moa Söderstjärna. Torn kämpade men i den 85:e minuten avgjorde årets spelare, Maja Saxne, matchen genom ett fantastiskt frisparksmål och bara två minuter senare fastställde Moa Söderstjärna  slutresultatet till 3-0.

Noterbart i sammanhanget är att Glumslövs ordförande, Christian Ahlbäck, fjol tog på sig att kontakta före detta Glumlövsspelare för att få ihop ett damlag igen efter att det lades ner året innan. Då hade bland andra klubbens egenfostrade spelare Olivia Lindstedt och Em Lundström fått kontrakt med FC Rosengård.  Med dessa förutsättningar  är det imponerande att kunna konstatera att laget vann division 4 i fjol och som nykomlingar division 3 i år.

För att bredda och spetsa till truppen bjuder Glumslövs damer nu in till provträningar tisdagen den 30/11, torsdagen den 2/12 samt tisdagen den 7/12. Alla tillfällen är mellan 18.30-20.00 ute i Glumslöv. 

Till arkivet