Vardagshjältar på tebjudning hos landshövdingen

Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott är i Visby och förkovrar sig.
Marcus Hansson och Jonny Karlsson ska äntligen få träffa landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. Arkivbild.

På tisdag 23 november bjuds 32 skånska vardagshjältar in till Afternoon Tea med landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. De inbjudna har nominerats av kommunledningarna i Skåne. 2019 bjöd landshövdingen in till ett liknande arrangemang för första gången. Inspirationen kommer från Kungens Sverigemiddag. På plats finns två vardagshjältar från Landskrona.

Anneli Hulthén har bett kommunledningarna om förslag på ”vardagshjältar från er kommun som har gjort en extra utmärkande insats för kommunen eller länet. Det kan t.ex. vara inom det sociala området, kultur, utbildning eller föreningsliv”.

– Min tanke är att bjuda in personer som gör en stor insats för sina kommuner eller för länet, och som inte brukar uppmärksammas med den här typen av arrangemang, berättar Anneli Hulthén.

Strax innan lucia ifjol var Marcus Hansson och Jonny Karlsson från Cityidrott inbjudna – men en pandemi kom emellan.

För 11 år sedan startade Marcus Hansson och Jonny Karlsson Cityidrott och de har sedan dess vidareutvecklat konceptet, med ett stort driv och personligt engagemang och skapar en meningsfull fritid för barn genom att låta dem få testa olika aktiviteter varje vecka efter skoltid.
– Vår belöning ligger mycket i uppskattningen vi får från alla barn men också från olika samhällsinstanser, sa Jonny Karlsson redan ifjol när det stod klart att landshövdingen bjudit in eldsjälarna till Residenset

Residenset i Malmö Foto: Länsstyrelsen Skåne
Till arkivet