Annons

Glödande flamenco på teatern

Flamencomagi utlovas på Landskrona Teater på lördag. Foto: Joss Rodriguez

Landskrona Kammarmusikförening bjuder in till ett för Landskrona unikt tillfälle att få uppleva en glittrande magisk dansföreställning med en av vår tids stora flamenco-dansare – Fuensanta ”La Moneta” – där Musica Vitaes vassa stråkar strålar samman med spanskt traditionellt slagverk. Allt i flamencons tecken.

Annons
 

– Landskrona Kammarmusikförening har lyckats boka en av världens främsta flamencodansare som tillsammans med Musica Vitae levererar en magisk och intensiv föreställning, säger en glädjestrålande Cecilia Kraitiss, ordförande i föreningen.

Glöd, hetta, passion och lidelse. Knappast någon annan dansform är så förbunden med starka känsloyttringar som just flamencon. Många förknippar nog flamencon med Spanien, men sanningen är att det framför allt är regionen Andalusien i södra delen av landet som är den riktiga hemvisten för denna intensiva dans. Även om flamencons exakta ursprung är okänt, så var det i Andalusien dansen en gång i tiden utvecklades och formades, genom att en mängd olika kulturer – var och en med sin egen dans och musik – sammansmälte till en helhet.

Från Granada i just Andalusien kommer en av världens främsta flamenco-dansare, den flerfaldigt prisbelönade Fuensanta ”La Moneta”, som har uppträtt i såväl Europa och Asien som i Nordamerika. I denna konsert dansar hon till musik av framför allt 1700-talstonsättaren och cembalisten Domenico Scarlatti. Scarlatti var ju italienare och man kan kanske undra vad han egentligen hade med flamenco att göra. Jo, en hel del, faktiskt. Under
många år arbetade han som hovcembalist vid det spanska hovet i Sevilla och Madrid och från gatorna där strömmade mängder av ljud och rytmer som inspirerade honom i hans komponerande och som har lämnat spår i hans många sonater.
– Missa inte detta unika tillfälle att uppleva en glittrande och pulserande dansföreställning, avslutar Cecilia Kraitiss.

Flamencons magi – med Musica Vitae och Fuensanta ”La Moneta”

Lördagen den 20 november kl. 19
Landskrona Teater

Verk av: Domenico Scarlatti, Frederic Chopin och Mauricio Sotelo samt traditionell flamenco-musik.
Medverkande: Musica Vitae under ledning av Benjamin Schmid, Daniel Alfred Wachs (dirigent), Fuensanta ”La Moneta” (flamenco-dans), Augustín Diassera (slagverk)

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser