Annons

Länsstyrelsen erbjuder stöd att boka tid för covid-19-vaccin

På fredag gör Region Skåne och Länsstyrelsen gemensam sak och kommer till Landskrona för information och drop-in vaccinering.

Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer erbjuder på uppdrag av Region Skåne personer i skånska kommuner hjälp att boka covid-19-vaccination. Nu väntar återigen besök i bland annat Landskrona då det på fredag erbjudas drop in-vaccination på Silvergården.
– Vi kommer till Landskrona 19 november. Vi lämnar information, svarar på frågor om vaccination samt erbjuder stöd att boka covid-19-vaccination. Våra samhälls- och hälsokommunikatörer som är på plats talar arabiska, somaliska, dari och pashto. Det kommer även erbjudas drop in-vaccination på plats, säger Fredrik Kristell, chef på den tillfälliga covid-19-enheten på Länsstyrelsen Skåne.

Annons
 

Syftet med insatsen är att öka vaccinationstäckningen genom kunskaps- och informationsspridning om vaccination mot covid-19. Syftet är även att erbjuda stöd till de personer som inte har vaccinerat sig genom att hjälpa till att boka covid-19-vaccination.
– Det är viktigt att olika delar av samhället bidrar och därför är det värdefullt att kunna finnas även fysiskt på plats i olika delar av Skåne. Vi måste göra det enkelt för dem som inte nås på annat sätt och kunna bemöta olika frågeställningar mera personligt i dialog. Detta är ytterligare ett exempel på den goda samverkan Region Skåne har med många aktörer, nätverk, föreningar och organisationer. Tillsammans bidrar vi till att så många som möjligt kan vaccinera sig, säger Anna Strömblad, kommunikationsdirektör Region Skåne.

Information och drop in-vaccination kommer att ske vid parkeringsplatsen framför Silvergården 11C kl. 11.00-15.00, fredagen den 19 november.

Länsstyrelsen Skånes samhälls- och hälsokommunikatörer har tidigare varit i Landskrona. På fredag kommer man igen.
Foto: Länsstyrelsen Skåne.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser