Annons

Nya ägare tar över Hamnens Hörna

Timmie Wallin och Peter Hartford skakar hand med Annelie Carnilen och Patrick Carlsson.

Från och med den 1 januari byter den populära fiskbutiken och restaurangen Hamnens Hörna i Borstahusen ägare. Det är Peter och Linda Hartford samt Timmie Wallin, som bland annat driver turfiskebåtarna i Landskrona, som köper verksamheten.

Annons
 

Patrick Carlsson och Annelie Carnilen öppnade Hamnens Hörna i juli 2014. Sedan dess har de drivit och utvecklat verksamheten till en populär restaurang där man även kan köpa dagsfärsk fisk som dragits upp av Patrick Carlsson.
– Det blir en ny milstolpe i våra liv. Vårt kära Hamnens Hörna får nya ägare och för oss väntar nya utmaningar. Vi är oerhört glada och tacksamma över dessa åtta år som vi drivit denna lilla pärla och vill tacka alla våra kunder och gäster för de fina möten och stunder som vi fått uppleva, säger Annelie Carnilen.

Det är Peter och Linda Hartford samt Timmie Wallin, som kommer att driva verksamheten under namnet Kompass Mat & Bar.
– Vi behåller fiskdisken men vi kommer även att bygga en bar, säger Peter Hartford.
– Och förutom att vi naturligtvis kommer att ha fokus på att servera fisk till gästerna så kommer vi även att erbjuda skaldjur och rökt kött. Vi talar i dagarna med såväl kockar som leverantörer.

Patrick Carlsson kommer dock att fortsätta vara delaktig genom att vara butikens och restaurangens fiskleverantör.
– Det kommer precis som tidigare att bli färsk fisk direkt från sundet, säger Patrick Carlsson.

Verksamheten kommer att hålla stängt på grund av ombyggnad i januari och februari.
– Sedan är det tänkt att vi ska öppna och därefter hålla öppet året runt. Vi kommer även att ha underhållning, säger Peter Hartford.

Peter och Linda Hartford äger sedan tidigare bland annat Landskronabåtarna och Dockside Glass och driver även Nyhamns Fiske & Marin tillsammans med Timmie Wallin.
– Vi kommer att ha en liten filial till Dockside Glass här ute under sommarmånaderna och då kommer vi även att erbjuda mat som man kan käka medan man ligger på stranden eller ute på Cement.

Patrick Carlsson och Annelie Carnilen ser med tillförsikt an framtiden.
– Vi ville inte sälja till vem som helst. Men detta tror vi på. Peter Hartford och Timmie Wallin har blivit utsedda till både Årets Företagare respektive Årets Unga Företagare, så vi lämnar tryggt över skutan till dessa driftiga entreprenörer, avslutar Annelie Carnilen.

Yrkesfiskaren Patrick Carlsson har fiskat i nästan 40 år kommer att fortsätta med detta från sin båt i Borstahusen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser