Fullsatt på sista jazzcaféet

Amanda Sedgwick Quintet bjöd på en skön avslutning på årets jazzcaféer då de uptträden inför en fullsatt teaterrestaurang på onsdagskvällen.
Amanda Sedgwick Quintet bjöd på en skön avslutning på årets jazzcaféer då de uptträden inför en fullsatt teaterrestaurang på onsdagskvällen.

På onsdagskvällen ljöd spännande jazziga toner från Teaterrestaurangen i Landskrona då Amanda Sedgwick Quintet avslutade säsongen för höstens jazzcaféer. Salongen var fullsatt till sista plats och publiken kunde, förutom av musiken, glädjas åt att planerna inför vårens sammankomster är i full gång.

Jazzen vinner alltmer mark i Landskrona. Det märks inte minst då allt fler gästar jazzcaféet som arrangeras i teaterrestaurangen.
– Det är underbart att ha en fullsatt salong framför sig. Det ska bli så kul, sa saxofonisten Amanda Sedgwick innan hon och hennes kvintett drog igång klockan 19 på onsdagskvällen.

Och visst bjöd hon och bandet på underhållning. Egna låtar varvades med tolkningar av andras verk och känslan av 50-talsjazzen och dess experimenterande var påtaglig. Det märktes tydligt att bandet har många kopplingar till framför allt jazzen i New York.
– Det är alltid bra men det här var höstens höjdpunkt, sa en av de cirka 50 i publiken.

Förutom Amanda Sedgwick Quintet så har David’s Angels och Sven Eric Lundeqvist Trio spelat på höstens jazzcaféer. Och det är blandningen som är caféernas styrka. Det är allt från häftig svängig jazz till riktigt moderna tongångar som Landskrona Teater bjuder på.
De samarbetar med Musik i Syd och det är dessa som handplockar musikerna. Och just nu planerar de för vårsäsongen.
– Det har varit en härlig höst. Äntligen har allt kommit igång igen, säger Mats Holtne, producent på Musik i Syd.
– Hur det ser ut till våren kan vi inte avslöja ännu då programmet inte är klart. Men bra blir det, lovar Mats Holtne.

Det märks att Amanda Sedgwick har tillbringat mycket tid i New York. Det osar jazzklubb om hennes saxofonspel.
Till arkivet