Annons

Filatelister firar Frimärkets Dag

Den 21 september firade Landskrona Frimärksklubb 80 år med en jubileumsmiddag på Seglarpaviljongen. På lördag är det dags att fira årets upplaga av Frimärkets dag för medlemmarna och andra intresserade.

80-års jubilerande Landskrona Frimärksklubb arrangerar på lördag Frimärkets Dag. 
– Vi firade vår 80-åriga tillvaro med en jubileumsmiddag på Seglarpaviljongen i slutet av september och nu på lördag är det dags för Frimärkets Dag som vi håller på Infartens Spel & Tobak klockan 09.00 – 15.00, säger Bertil Olsson, sekreterare i Landskrona Frimärksklubb.

Annons
 

Under frimärkets Dag kommer föreningen att ha en utställning med vykort från Ven i dåtid och nutid, poststämplar från Landskrona med omnejd från 1800-talet tills nu samt utställning ’Czeslaw Slania 100 år’.
– Slania var en mycket berömd och kunnig gravör av både frimärken och penningsedlar. Han var bördig från Polen men verkade i både Sverige och världen i övrigt. I år skulle han ha fyllt 100 år, berättar Bertil Olsson.

– Utöver utställningarna kommer vi att ha ett lotteri med fina vinster, tillhandahålla stämpelservice för nyutkomna svenska frimärken samt inte minst svara på värderingsfrågor om frimärken.

Frimärkets Dag genomförs sedan 1972 och är ett av de viktigaste årliga arrangemangen i svensk filateli.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser