Annons

Oskar Hoff raderade ut 20 år gammalt rekord

Oskar Hoff  är svensk rekordhållare på 50 meter fjärilsim.

Landskrona Simsällskaps Oskar Hoff sänkte  på fredagen Lars Frölanders 20 år gamla svenska rekord på 50 fjärilsim med 2/100 vid EM i ryska Kazan. Detta var Oskars Hoffs andra rekord under tävlingarna efter lagkappsrekordet tidigare i veckan.
– Det var på tiden, sa Lasse Frölander i SVT:s sändning.

Annons
 

– En stor dag för Oskar som sätter rekordet under stor press i semifinalen. Nu är siktet inställt på Frölanders rekord från OS-finalen i Sydney på 100 fjäril, säger tränaren David Söderstjerna på plats i Kazan.

Tyvärr För Oskars Hoffs del räckte rekordet inte till en finalplats. Han blev sexa i sin semifinal.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser