Annons

BoIS såg rött i Göteborg

Efter ett i det närmaste obeskrivligt slut på matchen Örgryte IS – Landskrona BoIS på ett regntungt Gamla Ullevi i Göteborg kunde hemmalaget vinna med 3-2 sedan gästerna fått såväl lagkapten Philip Andersson och Melker Heier som assisterande tränare Max Mölder utvisade.

Annons
 

Med vetskapen om att HIF och TFF förlorat sina respektive matcher idag borde det varit ett till tänderna taggat Landskrona BoIS som sprang in på Gamla Ullevi för att möta Örgryte på lördagseftermiddagen.

Hemmalaget hade dock likt flera andra motståndare i höst gjort läxan. ÖIS störde BoIS högt upp i plan och kunde därmed enkelt dominera den första halvleken. Ett energilöst BoIS tycktes inte ha fått någon som helst tändvätska av att Värnamo tidigare på eftermiddagen firat i guldhjälmar sedan man besegrat HIF med 3-1 och Vasalund på bortaplan vunnit över TFF med 2-1. Åter hade kvaltåget saktat in för att ge BoIS en chans att hoppa på i farten.

Efter en halvtimmes spel löpte ÖIS Hampus Dahlqvist in från sin högerkant och kunde enkelt stöta in 1-0 sedan BoIS-försvaret gått bort sig och enbart blivit bolltittande. Ett resultat som stod sig halvleken ut även om hemmalaget hade bud på mer.

Andra halvlek började med ytterligare ett par vassa avslut för hemmalaget innan BoIS tog sig in i matchen. I den 56:e matchminuten tar Johan Rapp en fin löpning och kommer helt fri med ÖIS-målvakt som lyckas få en hand på ytterbackens chipp. Nyinbytte Oscar Pettersson snappar åt sig returen och dundrar bollen i nät med vänstran. 1-1 och matchen lever.

Med en halvtimme kvar att spela är det Filip Olsson som tar väl vara på en läcker framspelning av Filip Ottosson. BoIS har plötsligt vänt till 2-1 ledning och euforin i BoIS-klacken bakom mål är total.

En kvart senare sätter domare Andreas Johansson sin prägel på matchen då han direkt drar upp det röda kortet mot BoIS lagkapten Philip Andersson efter en tillsynes klockren glidtackling på mittplan i det våta gräset mot Ajdin Zeljkovic. I samma sekvens varnas även Filip Olsson. Irritationen är lika påtaglig som protesterna.

ÖIS tar vara på bjudningen och flyttar åter fram sina positioner och med två snarlika mål i den 81:a och den 84:e matchminuten är den randiga frustrationen total. Tidiga inlägg från högerkanten nickas i mål av Ailton Almeida respektive Anton Andreasson. 

När sedan även Melker Heier får syna det röda kortet utan att ha fått en tidigare varning var det bara ytterligare ett bevis på att Göteborg idag var extra grått och blött. Att BoIS-assisterande tränare Max Mölder då också får syna det röda kortet var liksom bara i linje med skitdagen på jobb.
Andreas Murbeck var besviken men sansad efter matchen.
 – Jag är stolt över hur vi tar oss an andra halvlek.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser