Annons

Kulturnatten lyser upp i höstmörkret

Stine Hvids upplysta muralmålning på gården till Gamla Kyrkogatan 21 visar vägen till Galleri Direkt.

Ikväll hålls dörrarna öppna till stadens kulturhus som konsthallen, museet, biblioteket, teatern, Landskrona Foto men även till gallerier, ideella föreningar och mycket annat. Det är åter dags för en kulturnatt. Invigningen äger rum klockan 18 med både dans och tal utanför 120-årsjubilerande Landskrona teater.

Annons
 

Under höstens andra kulturnatt fylls Landskrona åter med musik, dans, konst, litteratur och aktiviteter. Tryckta programblad med karta finns att hämta upp lite varstans bland deltagarna.

– I år samordnas stadens kulturnatt med Lighthouse som är höstens stora satsning vid Landskrona konsthall. Därför blev det hela två kulturnätter i Landskrona i år, berättar P-O Jasslin, marknadsinriktad strateg på kulturförvaltningen.

– Den första kulturnatten var den 8 oktober på initiativ av flera gallerier och andra fria aktörer och den andra kulturnatten är alltså ikväll som Landskrona stad arrangerar där även stadens olika kulturinstitutioner medverkar. Engagemanget från föreningar, företag och enskilda personer är viktigt och gör att man lockar en stor och trogen publik, säger P-O Jasslin.

Vikingsson och Johnsson
Landskrona Direkt är en av aktörerna som deltar under kvällen. På redaktionens väggar (Galleri Direkt), hänger en mindre presentation av  Thomas H Johnssons serie Swedish Blue I.
På plats finns såväl fotografen som hans musikaliske  kompanjon, Carl-Martin Vikingsson, även känd som Sture Allén den Yngre. Tillsammans bjuder de in till en releasefest för sin box Det bortglömda Sverige på galleriet som du hittar på gården till Gamla Kyrkogatan 21.

Hålltider på Galleri Direkt
18.00 Invigning – boxförsäljning
19.00 Ett litet snack med Carl-Martin Vikingsson och Thomas H. Johnsson om Det bortglömda Sverige
19.10 Ett par låtar med Sture Allén den Yngre
20.00 Ett litet snack med Thomas H. Johnsson om Swedish Blue I
21.00 Ett litet snack med Carl-Martin Vikingsson om musik
21.10 Ett par låtar med Sture Allén den Yngre
22.00 Galleri Direkt stänger

Hela kulturnattens program hittar du på https://www.landskrona.se/kulturnatten

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser