Annons

RG-gymnaster SM-tävlade

Landskrona Kvinnliga GF:s deltagare vid JSM samt SM för Duo, Milena Kovalenko, Matilda Westin, Emma Jönsson, Greta Bajraktari, Maiah Hantoft och Liusiya Koroleva. Saknas på bilden gör Bella Oltner. Foto: Privat.

Under den gångna helgen har det varit JSM individuellt och lag samt SM för Duo i Lindesbergs Arena. Landskrona Kvinnliga var representerade på tävlingarna med ett mycket ungt och orutinerat lag.
Föreningen har under pandemin tappat många duktiga gymnaster och håller nu på att bygga upp en ny generation inom den rytmisk gymnastiken i klubben. För att se och lära var därför Milena Kovalenko, Liusiya Koroleva, Bella Oltner, Greta Bajraktari och Maiah Hantoft på plats, för att tävla i sitt fösta JSM. Förra året genomfördes ingen SM eller JSM tävling pga. Covid.

Annons
 

SM-tävlingen genomförs enligt principen att samtliga gymnaster genomför två grenar efter eget val, där även lagpoäng läggs samman. De 15 bästa gymnasterna kör sedan ytterliga två grenar och kompletterar på så sätt alla fyra grenar som ska  genomföras; tunnband, boll, käglor och band. Bland dessa 15 finns då den totala JSM segrarinnan, som i år heter Elina Sheremey och tävlar för GF Uppsalaflickorna. 
  
Milena Kovalenko som tillhör juniorlandslaget har sedan i somras besvärats av en fotledsskada och är inte helt i form.
– Men Milena lyckades ändå genomföra sina program på ett sådant sätt att hon säkrade som sista och 15:e gymnast plats i lördagens “all around final”. Milena körde på ganska bra och klättrade två placeringar. Hon slutade på en total 13:e plats, berättar Jenny Engdahl i Landskrona Kvinnliga GF.
– Liusiya gjorde en mycket bra tävling i de valda grenarna boll och band. Bella genomförde käglor och band, Greta hade valt tunnband och boll. Maiah tävlade i tunnband och käglor. Alla tre kämpade på efter förmåga och det var både “ups and downs”. Men det är bara att fortsätta kämpa och jobba, säger Jenny Engdahl som i totalen kunde räkna i föreningens JSM-lag på en femteplats.
– Ett godkänt resultat, anser hon.

I Duo tävlingen gjorde Matilda Westin och Emma Jönsson två starka insatser med sitt nykomponerade tunnbandsprogram.
– En silvermedalj i sitt första gemensamma SM smakar mera. Tyvärr skadade Emma sin handled, så söndagens finaltävling för Duo fick genomföras utan Landskronagymnasterna.
Vann gjorde Nevis RGK.

Milena Kovalenko tävlade även i söndagens grenfinal med band. Inte en helt lyckad insats resulterade i en åttondeplats för dagen.
– Men vi är glada och stolta över att Milena kunde och orkade genomföra hela JSM tävlingen.

Med mycket ny erfarenhet och många glada skratt är nu gymnasterna åter i Landskrona för återhämtning och fortsatt träning mot nya mål och utmaningar.
Helgens medföljande tränare var Meja Engdahl Petersson och Erika Gustafsson.

Emma Jönsson  och Matilda Westin silvermedaljörer i Duo. Foto: Privat.

Milena Kovalenko – efter finaltävlingen i band.
Foto: Privat.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser