Oskar Hoff 1/100 ifrån svenskt rekord

Oskar Hoff  är svensk rekordhållare på 50 meter fjärilsim.
Oskar Hoff var ytterst nära att ta Lars Frölanders svenska rekord på 50 meter fjärilsim. Klipper han det i Ryssland på fredag?

I fredags gjorde Landskrona Simsällskaps Oskar Hoff ett försök att slå Lars Frölanders svenska rekord på 50 fjärilsim vid GP tävlingarna i Ystad.  Det gamla rekordet lyder på 22.97 och är satt i New York 2001. Oskar, som i skrivande stund är på plats i Kazan för att simma EM, missade rekordet med 1/100 efter en liten miss i vändningen.
– Han visar en mycket fin form med några dagar kvar till EM i Ryssland. Nu slipar vi de sista detaljerna på plats inför 50 fjärilsim som går av stapeln på fredag, säger tränare David Söderstjerna även han på plats och hjälper landslaget. 
Och vi skickar med ett stort lycka till, till hela landslaget samt speciellt till Landskronas stolthet Oskar Hoff.

Se Oskar Hoffs rekordförsök här nedan.

 

Till arkivet