Annons

Slöjdlärare prisades

Karolin Wagner, slöjdlärare, Innovitaskolan Landskrona. Andrapristagare lärarpriset Guldäpplet 2021.
Foto Bo Helmersson.

Karolin Wagner, slöjdlärare, Innovitaskolan Landskrona belönades i går för sitt arbete med att utveckla undervisningen med nytänkande och digitalisering.

Annons
 

Som vi tidigare berättat var Karolin Wagner en av tre finalister till det prestigefyllda lärarpriset Guldäpplet.  Vinnare blev Ulrica Elisson Grane, från Leksand för sitt arbete med att utveckla en motiverande och tillgänglig undervisning för alla elever på lika villkor.

Karolin Wagner och Helen Larsson, speciallärare på Rosenlundsskolan i Jönköping (grundsärskolan) F-6, och it-pedagog på skolan delade på andraplatsen vid Guldäpplets dag, som genomfördes både analogt och digitalt. 

– Lärarpriset Guldäpplets nominerade och pristagare är en del i skolans digitala kunskapsbygge och i yrkesutvecklingen. Årets pristagare visar vägen till en skola som lägger en stabil kunskapsgrund i samverkan med samhället och världen utanför skolan och förankrar demokratins värden, säger Peter Becker, ordförande i Stiftelsen DIU och juryn för Guldäpplet.

Lärarpriset Guldäpplet lyfter fram lärare som med förankring i sina ämnen, systematiskt utvidgar den pedagogiska verktygslådan, delar erfarenheter, utvärderar och prövar sina resultat i diskussion med kollegor. Totalt var det drygt hundra engagerade och kompetenta lärare från hela landet som nominerades till lärarpriset Guldäpplet 2021.

Karolin Wagner, slöjdlärare, Innovitaskolan Landskrona. Karolin möter eleverna i deras vardag, hittar elevernas intresse och bygger vidare på detta när hon skapar uppgifter som eleverna arbetar med i slöjden. Ämnesövergripande samarbeten med kollegorna ger eleverna en helhetssyn och insikt i att ämnena i skolan hör ihop, även i livet och samhället utanför skolan.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser