Annons

Det händer i helgen

Restaurang Tycho Brahe tänker fira Halloween grundligt. Såväl inomhus som utomhus är det rysligt värre.
Foto: Peter Plato.

I helgen är det dags att sätta ljus på Landskrona konsthall och den omgivande Skulpturparken. På lördag kväll trycks det på knappen som tänder upp och inviger Lighthouse. Ett ljusevenemang som genom konsten sätter fokus på det fördolda. På temat mörker som förutsättning för ljus är detta startskottet på vad som utlovas bli ett gediget program med utställningar, författarsamtal, nattvandringar och workshops.

Annons
 

“Huurre” , finska för rimfrost,  är ett verk på Landskrona Konsthall som  interagerar starkt med byggnadens arkitektur skapat av de  Joonas  Tikkanen, Otso  Vartiainen,  Tuomas  Norvio och Petra Kytölä.  Alldeles intill konsthallen visas utomhusutställningen Untitled Lantern Pieces,  en serie skulpturala verk som framställts genom lumentryck av konstnären Johan  Österholm.

Ytterligare en utomhusutställning finns att beskåda på Järnvägsgatan. Där stora fotografier av Rosie Barnes placerats ut i dagarna.

Fredag
19.30 – 23.00 bok-som skivsläpp på Folkets Hus i Dösjebro. Det är Qvärlöv Sträng Och Pipa som släpper en bok innehållandes två CD-skivor. Läs mer >>
19.30 och 22.30 Jazz på Folkets Hus. Läs mer >>

Lördag
13-16 Halloween-pyssel på ateljé Nell
14. Halloween- Quiz på Tycho Brahe.
19-21 Invigning av Lighthouse

Söndag
11-15 Landskrona Skivmässa i Folkets Hus
19-21 Requiem av Gabriel Fauré i Sofia Albertina Kyrka

Untitled Lantern Pieces  av Johan  Österholm visas i parken jämte konsthallen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser