Annons

Speakers Corner får nya ägare

Johan Siljemark, Nina Barkeborn Spogardh och David Fanedl tackar Annika Glynos för den tid som varit. Nu övertar trion Speakers Corner.  

För 20 år sedan tog Annika Glynos med familj över krogen Speakers Corner vid Rådhustorget. Men från och med den 1 november så tar tre av de som idag jobbar på krogen över ägandeskapet.

Annons
 

– Den 1 november är det faktiskt exakt på dagen 20 år sedan jag tog över nycklarna, så det känns väldigt speciellt, säger Annika Glynos.
– Det ska dock bli skönt att slippa driva allt. Varje dag är det något som måste fixas eller bestämmas. Den biten kommer jag inte att sakna. Men väl den ute på golvet bland gästerna. Det är där jag trivts som bäst. 

Krogen har blivit som ett andra vardagsrum för många. En del lunchar på krogen var och varannan dag och andra kommer förbi en stund på kvällen för att umgås med andra stamgäster.
– Gäster är rätt ord. Här får vi inte använda ordet kund, säger krögaren och skrattar.
– Vi har hjälpt våra gäster med mycket. Det har blivit flyttstädningar, sjukhusbesök och mycket annat.

Det har dock inte bara varit skratt den senaste tiden.
– När jag väl tog beslutet att sälja så brast det för mig. Jag stortjöt. Här har jag lagt hela min själ under 20 år. Det känns rejält.

De som ska ta över krogen är David Fanedl, Nina Barkeborn Spogardh och Johan Siljemark.
– Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot detta. Men samtidigt är det en dröm som går i uppfyllelse. Jag har alltid velat äga en krog men att det skulle bli Speakers Corner är stort, säger Johan Siljemark och skrattar.

Några större förändringar är inte att vänta enligt Johan Siljemark.
– Såklart kommer vi att sätta lite prägel men i det stora hela så kommer allt att bli som det varit. Vi vill behålla själen.

Frågan är då vad Annika Glynos ska ägna framtiden åt.
– Vi får se. Jag tar en dag i sänder. Jag vill dock jobba med inredning, att inreda hem är spännande. Någon butik blir det dock inte som det ser ut i dagsläget. Jag vill jobba mer typ som konsult.

Hon har dock kvar några dagar på jobbet innan det är dags att lämna över.
– Sista dagen jag jobbar är på Kulturnatten den 5 november. Jag kommer dock att vara på Speakers Corner även nu på lördag och då kommer jag att umgås med gästerna. Det känns som att jag vill vara nära dom. De har betytt så mycket för mig, säger hon och får något blankt i ögonen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser