Annons

10 kronor i timmen

Från den 1 november sker en del förändringar när det gäller betalningsalternativ för stadens parkeringar.

Landskrona stad byter betalningsalternativ för de kommunala parkeringarna.
Samtidigt fasas myntapparaterna ut i en strävan mot kontantfri hantering och en enhetlig taxa på 10 spänn i timmen införs på stadens avgiftsbelagda parkeringar.

Annons
 

Med start den 1 november fasas EasyPark ut som betalningsalternativ och istället börjar de nya apparna Parkster, Mobill och ePark att gälla i Landskrona. Bytet av parkeringsapp beror på att avtalet med EasyPark snart går ut, uppger Landskrona stad idag på sin hemsida. En ny upphandling har gjorts vilket resulterade i tre nya appar. Landskrona stads ambition har varit att få till fler appar för större valfrihet samt få appar som är enkla att använda och inte ger användarna några extra avgifter.
–  Att betala sin parkering med app har flera fördelar. Du betalar för exakt den tid du stått parkerad, du kan enkelt förlänga din biljett var du än befinner dig, du kan avbryta parkeringen i förtid och du kan få påminnelser att din parkering snart går ut, säger Jacob Pinotti, trafik- och tillståndschef på teknik- och fritidsförvaltningen till Landskrona.se

Alla tre leverantörer erbjuder även parkering via ett vanligt sms. Det ska också gå bra att betala med kort i p-automaterna, däremot kommer möjligheten att betala med mynt inom kort fasas ut.

Efter den 1 november plockas EasyParks skyltar ned och ersätts med nya. Bytet kommer ta ett par dagar.

Samtidigt med bytet av appar införs också en enhetlig taxa på 10 kr/h på stadens avgiftsbelagda parkeringar. Med enhetlig avgift går det nu att lösa parkering på en plats och sedan flytta bilen inom betald tidsperiod till en annan parkering utan att behöva lösa ny avgift.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser