Kvaltåget börjar rulla ifrån BoIS

Landskrona BoIS fortsätter att vara ett av seriens sämsta bortalag. Det står klart sedan man i eftermiddags förlorat med 1-0 borta Akropolis IF på Grimsta IP. Frågan är om det var kvaltåget som lämnade med BoIS:arna kvar på perrongen i Stockholm.

Första halvlek bjöd sannerligen inte på mycket fotbollsgodis sett med Landskronaögon.
Även om BoIS inledningsvis hade mycket bollinnehav så hade man förtvivlat svårt att ta sig fram till några farligare avslut. Ofta vände man om och tempot och passningsspelet var på tok för lågt.
– Så uppträder man inte som ett lag, sa Billy Magnusson och var rejält upprörd i pausvilan.
– Det är inte ofta jag skäller men det gjorde jag idag.

Hemmalagets mål kom efter drygt 20 minuters spel. En snabb omställning sedan man erövrat bollen på mittplan ledde fram till att Pontus Åsbrink efter en kollision med Amr Kaddoura i BoIS-målet kunde slå bollen i mål ur snäv vinkel.

De för dagen blåklädda skånska uruguayarna klev fram något i andra halvlek men bottenkämpande Akropolis var i ärlighetens namn närmst ytterligare ett mål.
– Vi gör vår sämsta match för i år, suckade BoIS anfallaren Linus Olsson efter slutsignalen.

BoIS som vid en seger åtminstone tillfälligt hade klättrat förbi Helsingborgs IF upp på en allsvensk kvalplats får nu hålla tummarna för GAIS som möter HIF på tisdag.

För BoIS väntar hemmamatch mot Östers IF den 2 november. Laget får då klara sig utan såväl Filip Olsson som Andreas Murbeck vilka i och med dagens varningar är avstängda då.

Till arkivet