Dags att söka ungdomsstipendium

David Andersson på Cityidrott tar emot Rotarys ungdomsstipendium från den dåvarande presidenten Anders E. Ekblom.
David Andersson på Cityidrott tar emot Rotarys ungdomsstipendium från den dåvarande presidenten Anders E. Ekblom.

Sedan Landskrona-Citadell Rotaryklubb firade 50-års jubileum 2018 har man delat ut ungdomsstipendium och nu är det hög tid att ansöka.

Stipendiet är avsett att delas ut till en eller flera personer för att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet som på något sätt bidragit till en positiv utveckling i vid bemärkelse för Landskrona stad.
– För att få vårt stipendium behöver man inte vara bäst i någon idrott eller liknande. Vi ville skapa ett stipendium till ungdomar som gör något bra för samhället. Förra året var det exempelvis det Daniel Andersson på Cityidrott som fick stipendium, berättar Per-Olov Karlsson, president i Landskrona-Citadell Rotaryklubb.

Först ut att få stipendiet var författaren Ebba Hyltmark samt Anton Andersson som bland annat varit med att utveckla skateparken Lagunen. Detta var 2018. Året efter var det gymnasten Meja Engdahl Petersson som fick stipendiet och ifjol fick David Andersson på Cityidrott ta emot ett stipendium på 10 000 kronor.

Sista dagen att ansöka om ungdomsstipendiet är den 1 november.

Läs även: Pandemin utvecklade Rotary-klubb

Till arkivet