Annons

Branschen bragdprisade Hemmakväll

Kent Olsson med kollegor från Hemmakväll intog scen på Grand Hôtel och fick motta priset för ”Årets Franchisebragd” när branschen höll gala.
Foto: Hemmakväll AB.

Grekiska grill & bar har tilldelats utmärkelsen ”Årets Franchisekedja” vid Svenska Franchisegalan som varje år genomförs på Grand Hôtel i Stockholm. På plats var också ett sällskap från Landskronabaserade Hemmakväll AB med grundaren Kent Olsson i spetsen som också värderades högt av juryn då företaget svarat för ”Årets Franchisebragd”

Annons
 

– Samtliga finalister och pristagare har haft olika utmaningar och prövningar under det senaste året. Men gemensamt är att de alla visat prov på snabbhet, flexibilitet och stor kundorientering i omställningen av svenskt näringsliv, säger Johan Martinsson, vd Svenska Franchise Föreningen.

Kent Olsson och hans kollegor på Hemmakväll fick kliva upp på scenen på Grand Hôtel, motta en statyett  och njuta av följande motivering till priset, ”Årets Franchisebragd”.

”Vinnaren är en franchisekedja som har genomgått en förändring och transformation av sitt koncept som inom sin och många andra branscher saknar motstycke. Kedjan har fått se mer än halva sin omsättning försvinna under en relativt kort tid genom externa faktorer som de inte kunnat påverka. Med ett envist och progressivt sätt att tänka och en inställning som tydligt visar på nytänkande har de genom en nästintill total omställning av sitt koncept inte bara överlevt, utan de har tillsammans med sina franchisetagare utvecklat sitt koncept till en kedja som nu fortsätter sin expansion, allt detta kombinerat med en stark framtidstro.”

Om Hemmakväll
Redan 1989 öppnade Kent Olsson videouthyrningsbutiken  No1. Därefter växte hans filmuthyrningsimperium. 2001 utsågs han till Årets Företagare i Landskrona då hans Videomix Syd drev ett 10-tal butiker runt om i Götaland, varav två i Landskrona. Idag ytterligare 20 år senare är Hemmakväll AB Sveriges största godisbutikskedja med cirka 70 butiker över hela landet och cirka 600 medarbetare. Hemmakväll marknadsför och säljer lösgodis, konfektyr, snacks, drycker, glass, presentförpackningar, mjukisdjur Ty, Funko popkulturprodukter, samt köpfilms-produkter. Hemmakväll lanserade våren 2016 ett nytt upplevelsebaserat butikskoncept som fokuserar på ätbart. Idag finns ca 15 konceptbutiker på högtrafiklägen både i gallerior och gatulägen.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser