Annons

Bach på flöjt och nyckelharpa

Duo West och Rydvall, ger konsert på Landskrona Teater.
Foto: Elias Gammelgård.

På lördag är det dags för kammarmusikkonsert på teatern. Det är Landskrona Kammarmusikförening som står som arrangör när Duo West/Rydvall – gästar med ”Bach i folkton”.

Annons
 

I konserten möts två musiker med varsin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folk- och barockmusik. Med utgångspunkt i J.S. Bachs musik för solocello och soloflöjt vävs barockmusik samman med toner ur svenska spelmansböcker, tillsammans med nyskrivna verk sprungna ur dessa båda musikaliska traditioner, skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Duo West/Rydvall har medverkat vid ett stort antal kammarmusikkonserter och folkmusikfestivaler i Sverige, Norge och Danmark. Kristine West och Erik Rydvall har gjort livekonserter i Sveriges Radio P2 och släppt sitt första album Dancing with Bach, vilket mottagits med fina recensioner i tidningarna Lira och Opus och utnämnts till månadens album i Sveriges Radio P2.

Kristine West är en flerfaldigt prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken och har turnerat i hela Norden, Tyskland, Holland och Turkiet. Nyckelharpsspelmannen Erik Rydvall har vuxit fram som en klar stjärna på den svenska folkmusikhimlen med sitt starka personliga uttryck, virtuosa spelsätt och sin ständiga lust till nya utmaningar.

Det bjuds verk av J.S. Bach, Sven Donat, Torbjörn Näsbom, Jonas Olsson, Erik Rydvall, Erik Sahlström och Kristine West.

Duo West/Rydvall – ”Bach i folkton” ges lördagen den 23 oktober kl. 19 på Landskrona Teater.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser