Annons

Åtta f.d kulturskolelever får 15 000 vardera i stipendium av Jaderska

Emma Lundmark är van att stå på scen även i stipendiesammanhang. Här får hon Landskrona stads kulturstipendium 2020 och den 2 november får hon motta Jaderska musikfondens stipendium.

Uppdaterad 2021-10-13 kl. 09.30

Jaderska Musikfonden har beslutat att fördela året stipendiesumma på 120 000 kronor på åtta stipendier à 15 000 kronor.

Annons
 

Stipendiaterna är Emma Lundmark, som går andra året på Performance Art School i Göteborg, en utbildning på högskolenivå, Diana Jashari som studerar klassisk tvärflöjt vid musikutbildningen på Göteborgs universitet och Daniel Tomanek, som studerar vid Musikhögskolan i Malmö. Ariana Jashari studerar också vid Musikhögskolan i Malmö för att bli musiklärare, medan Alice Sedin går första året på Bromma folkhögskolas musiklinje med elbas som huvudinstrument. Alice Goldstrand går en musikteaterutbildning vid Östra Grevie folkhögskola medan Madeleine Darwiche går en treårig musikalartistutbildning i Stockholm. Marta Saelöen siktar på att bli operasångerska och går en musik- och operautbildning vid Mälardalens högskola, där hon studerar klassisk sång.  Gemensamt för alla stipendiaterna är att de har sina rötter i Kulturskolan i Landskrona.

– Det är ju väldigt roligt att ungdomarna har gått vidare efter sin tid hos oss, säger Kulturskolans producent Peter Cemjack.
– Jag har själv haft glädjen att jobba musikaliskt med ett par av dem. Det råder inget tvivel om det driv de har inom sig. En energi och nyfikenhet att ta ytterligare ett steg i sin utveckling. Vi är både stolta och glada över att ha bidraget till deras vägval. Jag tycker också att detta visar på vikten och behovet av Kulturskolan som kan fånga upp ungdomarnas intresse. Vi gratulerar samtliga stipendiater och önskar dem lycka till med sina fortsatta studier, avslutar Peter Cemjack.

Alice Goldstrand som går en musikteaterutbildning vid Östra Grevie folkhögskola är en av åtta som erhåller stipendium från Jaderska Musikfonden.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser