Dyk ner i ett drömlikt dansdrama

Dansaren Brittanie Brown i Dark Water. Foto: José Figueroa
Dansaren Brittanie Brown i Dark Water.
Foto: José Figueroa

– Det händer extraordinära saker även i vår lilla stad, säger Cecilia Kraitiss, ordförande i Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern och syftar på torsdagens dansföreställning på Landskrona teater.

– Den häftiga dansföreställning Dark Water hade premiär den 7 oktober och visas endast i Lund och Landskrona i Skåne. Så detta är alldeles speciellt alltså, menar Cecilia Kraitiss, 

Koreografen Fredrik Quiñones verk beskrivs som en suggestiv dansupplevelse med filmiska vändningar. I föreställningen möter vi tre individer som förkroppsligar olika känslor och upplevelser. Det kan handla om längtan efter samhörighet, uppgörelser med inre demoner, svek, sorg eller något helt annat. Intrigen i detta intensiva drama blir till i mötet med våra egna associationer.

Fredrik Quiñones är inte bara erkänd som samtida dansare, utan har också kunskap inom flera afro-kubanska stilar och pardanser samt inom klubbstilar från USA, bland annat voguing. Som koreograf tar han gärna in uttryck från dessa stilar i sina verk. Dark Water har fått ett eget soundtrack av den hyllade musikproducenten Christoffer Berg, som bland annat jobbat med Depeche Mode och Robyn och skapat musik till Sveriges Oscarsbidrag Gräns. Stylisten Ellenx, känd från Vogue, designar kostymerna, medan Angela X bygger upp dramatiken med sin effektfulla ljussättning.

På scenen ser vi de tre dansarna Brittanie Brown, Daniel Staaf och Yonas Pérou.

Dark Water – Våga dyk ner i detta drömlika drama!
Landskrona Teater 14/10
Arrangör: Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern

Till arkivet