Generalkommandot intar Tranchelllska huset

Generalkommandot uppträder och visar bilder i Tranchellska huset under kulturnatten. Foto: Izabella Dahlstrand
Generalkommandot uppträder och visar fotokonst i Tranchellska huset under kulturnatten. Niclas och Mattias Zander återvänder till barndomsstaden. 
Foto: Izabella Dahlstrand

Generalkommandot återvänder och intar Tranchelllska huset under kulturnatten på fredag.

Skånska Sockerfabriksbolagets direktör Carl Tranchells paradvåning öppnas upp under kulturnatten. Här kommer du att kunna träffa konstnärerna Niclas Zander och Mattias Zander, Lisa Teo Johnsson, Malin S, Annelie Persson, Krister Johnsson,  Nikita Carnilén, My Alexandra Schmidt samt representanter för Svenska Hus. De sistnämnda kommer att kunna berätta om de praktfulla rummen som än i dag har imponerande parkettgolv, välutformade snickerier, dekorerade innertak, tapeter och kakelugnar.

Bland stafflier och utställda konstverk kommer också Generalkommandot att bjuda på sina senaste alster. Bandet består av bröderna Niclas och Mattias Zander. Båda födda, uppvuxna och utflyttade från Landskrona.

– Musik har vi gjort tillsammans under snart 10 års tid i olika konstellationer, säger Niclas Zander som tar en välbehövlig paus i hängandet av Carl Johan De Geers kommande utställning på Thielska Galleriet i Stockholm.

– Vi kör ner under dagen för att under kvällen framföra både egna texter och tonsatta texter av Jonas Bergh, säger Niclas Zander.

Landskrona Direkt har fått en förhandslyssning på den kommande EP:n.  Musiken är elektronisk med inslag av alternativ rock och möjligen spår av visa. Musiken är en hyllning så väl till staden som till den allt för tidigt bortgångne författaren Jonas Bergh.

Bröderna kommer också att ställa ut fotobaserad konst. Medan Mattias bilder handlar om reklamens inverkan, baksidor och dolda budskap, tar Niclas oss till ett slags konstens ingenmansland. Ett slags försök att inte göra konst.

Missa inte ett besök på Tranchelllska huset under fredagens kulturnatt Ingång via Parkgatan.

En tidigare klassiker signerade bröderna Zander.

I Carl Tranchells paradvåning bjuds det på Kranar & Punk, fotokonst och måleri under Kulturnatten.

 

Till arkivet