Nypremiär för seniorträning med Cityidrott

Seniorträningen är äntligen igång igen. Foto: Cityidrott.
Seniorträningen är äntligen igång igen.
Foto: Cityidrott.

Cityidrott aktiverar inte bara alla barn i Landskrona kommun utan de senaste två åren har Cityidrott även aktiverat seniorer 55+ två gånger i veckan. På måndagen var det nypremiär för seniorträningen igen efter att ha pausat aktiviteterna på grund av pandemin. 

Tillsammans med Räddningstjänsten Landskrona har Cityidrott de senaste två åren genomfört seniorträningar för de som är 55+ och som vill röra mer på sig i sin vardag. Aktiviteterna har varierat mellan pulsträning, yoga, dans och självförsvar och är anpassad till allas förutsättningar. 
– Vi har försökt skapa ett aktivitetsschema där det ska finnas något för alla och som påminner en del om Cityidrotts verksamhet för barn där vi bjuder in föreningar att hålla i själva aktiviteten. Vi är också noga med att lyssna in vad seniorerna själva skulle vilja göra så att vi kan erbjuda aktiviteter som är efterfrågade av deltagarna själva, säger Albatrim Vejseli från Cityidrott som ansvarar för seniorträningen.

Efter en längre paus på grund av pandemin så har efterfrågan efter aktiviteter bland seniorerna ökat och Albatrim Vejseli tycker det är skönt att sätta igång igen.
– Det är jätteroligt att vi kan komma igång igen, framförallt när deltagarna själva har hört av sig och frågar när seniorträningen sätter igång igen. Då förstår man att det faktiskt betyder något för deltagarna att röra på sig och känna en gemenskap på aktiviteterna, precis som alla barn gör på Cityidrotts aktiviteter på skolorna, menar Albatrim Vejseli. 

Vikten av rörelse för seniorer är en viktig del och ett stort varför till att Cityidrott tillsammans med Räddningstjänsten drog igång seniorträningen från första början. 
– God muskelstyrka och balans behövs i vardagen. Åldrandet innebär att muskelstyrkan, rörelseförmågan, balansen och konditionen förändras. Genom regelbunden motion och träning kan man se till att behålla så mycket som möjligt av sin fysiska kapacitet, säger Caroline Johansson, aktivitetsledare Räddningstjänsten Landskrona

Seniorträningen är gratis för alla som är i åldern 55+ men om man vill så kan man betala 100 kronor i medlemsavgift per termin som går oavkortat till Cityidrotts verksamhet. 

Hela schemat för hösten och mer information om seniorträningen kan läsas mer om på länken: https://www.landskrona.se/se-gora/idrott-fritid/senior-fritid/traning-for-aldre/

Albatrim Vejseli från Cityidrott ansvarar för seniorträningen. Foto: Cityidrott.
Till arkivet