Annons
Tisdagen den 7:e december
Dagens namn: Angela, Angelika

Blir du partisekreterare Niklas?

Niklas Karlsson  sitter idag som vice ordförande i riksdagens försvarsutskott, det hindrade honom inte från att häromåret skriva en debattartikel här på Landskrona Direkt tillsammans med finansminister Magdalena Andersson. Nu spekuleras det i om samarbetet  som funnits kommer att utvecklas än mer när Magdalena Andersson tillträder som partiordförande och troligtvis också blir landets första kvinnliga statsminister.

Det är inte bara en ny partiordförande som Socialdemokraterna ska välja på sin kongress i november – även en ny partisekreterare ska plockas fram. I förra veckan spekulerade DN friskt i vem som ska bli Magdalena Anderssons högra hand.  Riksdagsledamot Niklas Karlsson från Landskrona var då en av fyra toppkandidater som lyftes fram.

Annons
 

– Nej det är inte aktuellt för min del, säger Niklas Karlsson när Landskrona Direkt på fredagen undrar om han fått frågan från valberedningen och om han hunnit tänka på saken.

Arbetet som partisekreterare i landets största parti innebär att man ständigt är i tjänst och allt som oftast befinner sig på resande fot.  
–  Jag står naturligtvis till partiordförandens och partiets tjänst. De uppdrag jag har för närvarande som riksdagsledamot och distriktsordförande, trivs jag bra med. Det gör att jag kan ha lokal förankring och ett rimligt privatliv, säger Niklas Karlsson.

Stefan Löfven avgår som bekant som partiledare och statsminister i höst och in träder Magdalena Andersson. Niklas Karlsson och Sveriges troligen första kvinnliga statsminister känner varandra väl inte minst sedan deras tid i finansutskottet.   Niklas Karlsson har  dessutom suttit med i den socialdemokratiska partistyrelsen i 16 år.  En del förändringar bland ministrarna kommer att ske redan i höst, frågan är om den nya statsministern tar in en Landskronabo i laget.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser