Annons

Janne Schaffer intar Sofia Albertina kyrka

Janne Schaffer spelar i Sofia Albertina kyrka i december.
Foto: Daniel Ahlberg.

2020 fyllde en av Sveriges mest ansedda elgitarrister, Janne Schaffer 50 år på scenen och 75 år på jorden.  Nu, ett år senare ska det firas. Tillsammans med musikerna Johan Ehde och Bengt Wittje  kommer Janne Schaffer Sofia Albertina kyrka och ger konserten ”My Music Story” den 5 december.
– Jag är enormt glad idag och intresset är stort, säger Janne Schaffer.

Annons
 

Janne Schaffers konsert My Music Story i Sofia Albertina kyrka har varit planerad sedan över ett år tillbaka, men på grund av pandemin har den varit tvungen att skjutas upp. Nu är det äntligen dags och det blir en hisnande färd från 60-talets popband till studioarbete med Björn Skifs första soloalbum, vidare till det första egna soloalbumet och samarbeten med artister som Ted Gärdestad och Björn J:son Lind, med amerikanska jazzlegender och med Lasse Åberg i det musikaliska konstprojektet Electric Banana Band för att till slut komma fram till dagens samarbeten med en ny generation unga artister, däribland Christina Aguliera.

Men att skapa musikhistoria är inget som är nytt för elgitarrlegenden, som även har haft ett nära samarbete med det legendariska och nyligen återförenade ABBA.
– Det är lite svårt att ta in hur älskade ABBA:s låtar fortfarande är och jag är förstås väldigt stolt över att jag var med och skapade den här låtskatten, säger Janne Schaffer som spelade på runt hälften av ABBA:s låtar när de spelades in i studion.

Under sommaren 2021 deltog även Janne Schaffer i ”Sommar i P1” som blev ett av Sveriges mest lyssnade sommarprat.

Janne Schaffer – My Music Story i Sofia Albertina kyrka 5 december 19.00. Biljetter köps hos Tickster.

Medverkande
John Ehde – solist, kammarmusiker och dirigent bosatt i Köpenhamn, har spelat med Wiener Filharmonikerna och danska jazzeliten. Han har även turnerat över stora delar av världen. John spelar lika gärna Bach som nyskriven och improviserad musik.

Bengt Wittje – sedan 30 år verksam som kyrkomusiker numera i Landskrona men med en omvittnat stor konsert och körverksamhet i bagaget från framförallt Lomma Församling. Bengt rör sig ledigt i alla musikstilar, från klassiskt till jazz, rock, gospel och i mån av tid är Bengt även verksam som tonsättare och arrangör.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser