Annons

Restaurang riskerar vite på 100 000 kronor

Bilden har inget med den aktuella restaurangen att göra.

En restaurang i centrala Landskrona riskerar ett vite om 100 000 kronor om de använder den eldstad (kolgrill) som de installerat i anslutning till restaurangen.

Annons
 

Restaurangen har sökt tillstånd för att få använda grillen men något slutbesked har man inte fått. Och nu har grannar slagit larm till kommunen om att grillen är i bruk. Grannarna  har klagat på störningar i form av lukt och rök och har skickat bilder till stadsbyggnadsförvaltningen, vilka otvetydigt visar att grillen är i bruk.
– Startbesked för installationen av kolgrillen meddelades i slutet av november 2019. I startbeskedet beslutades att kolgrillen inte fick tas i bruk innan ett slutbesked från stadsbyggnadsförvaltningen har meddelats. Och detta har inte gjorts på grund av att vi inte fått in något besiktningsprotokoll. Och detta är av stor vikt. Är grillen fel installerad kan det utgöra en akut fara för människors liv och hälsa, säger Johan Nilsson, chef för stadsbyggnadsförvaltningen i Landskrona stad.

Skulle restaurangen, trots förbudet, använda grillen så kommer de att få ett vite om 100 000 kronor.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser