Annons

Vaccinera dig på stationen

Nu erbjuds pendlare och andra drop-in-vaccinering på Landskrona station.

Antalet fall av covid-19 fortsätter att minska i Skåne i stort sett alla åldersgrupper. Förra veckan minskade antalet fall med cirka 27 procent. I Landskrona rapporterades 53 fall vilket är exakt samma som veckan innan. Nu försöker man samtidigt nå ovaccinerade via drop-in vaccinering.

Annons
 

– Vi ser en tydlig nedgång av antalet nya fall under vecka 37 jämfört med vecka 36. Antalet fall förra veckan var 760 stycken jämfört med 1 036 veckan före. Och det minskar i alla åldersgrupper under 70 år och i de flesta delar av Skåne, säger Region Skånes smittskyddsläkare Eva Melander

Antal provtagna via egenprovtagningen minskar kraftigt och det gör den i alla åldersgrupper. Andelen positiva prover i egenprovtagningen är 3,1 procent av testerna. Antalet fall bland de som är äldre än 70 år fortsätter att vara få. Likaså pågår det bara enstaka smittutredningar inom vård- och omsorg.

– Tyvärr är inte pandemin över. Antalet som vårdas på sjukhus ökar något och det visar på vikten av att alla, oavsett ålder, vaccinerar sig för att undvika svår sjukdom. Det är även viktigt att man stannar hemma och provtar sig vid symtom. Och det gäller alla, även vaccinerade, säger Eva Melander.

Fortsatt arbete med att försöka få fler att vaccinera sig
Trots att över 75 procent av Skånes invånare nu är fullvaccinerade fortsätter arbetet intensivt med att nå ovaccinerade grupper. Alla som är 16 år och uppåt kan ringa sin vårdcentral och boka en tid för vaccinering. Samtidigt arbetar Region Skåne vidare med uppsökande verksamhet och mobila team har bland annat besökt en MFF-match, Vallåkraträffen och en moské i Malmö.

I Landskrona har drop-in vaccinering skett på  Öresundsgymnasiet där  vaccinerades 127 personer samt på Pilängens förskolas, där vaccinerades 96 personer.

Nästa måndag den 27 september, klockan 14-17, kan du som är över 16 och inte fått din första vaccindos mot covid-19, komma på drop-in vid Landskrona station.

Ta med legitimation. Har du inte svenskt personnummer? Kom ändå så löser man det.
Är du rädd för nålstick eller biverkningar? Berätta för vårdpersonalen. De träffar många som är oroliga och kan svara på dina frågor.

Hittills har 6002 landskronabor varit sjuka i covid-19.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser