Annons

BoIS föll mot GIF Sundsvall

Släkten är värst är en klyscha som blev till sanning när BoIS gästade Sundsvall på lördagen. De randiga föll med uddamålet och den som sänkte BoIS var Erik Andersson, fostrad i Wormo och BoIS.

Annons
 

Det var två lag som satte säkerheten först. Båda lagen hade boll långa stunder utan att för den delen skapa något. Ska vi vara riktigt snälla så hade de båda vars ett läge. Sundsvall hade ett skott från dålig vinkel som Svante Hildeman i BoIS-målet kunde styra bort och i 40 minuten hade Oscar Petersson ett fräsande skott som smet just utanför Andreas Anderssons högra kryss.

I andra halvlek satte GIF Sundsvall en tuffare press på BoIS. Det gjorde att de randiga blev mer stressade och i samband med en snabb omställning så kunde Sundsvall ta ledningen genom Erik Andersson som fick se sitt första avslut blockeras av Viktor Wihlstrand. Han fick dock tillbaka bollen och trots att Svante Hildeman var på bollen så gick den i mål.

Ganska omgående efter målet så lade sig hemmalaget på försvar. BoIS fick allt mer boll men disciplinen i Sundsvallsförsvaret var stenhård. Ett enda läge fick de randiga och det var i sista ordinarie minuten då Linus Olsson styrde bollen strax över mål. Matchens slutade således 1-0 till GIF Sundsvall som därmed gick förbi BoIS i tabellen.

BoIS tränare Billy Magnusson kunde av förklarliga skäl hålla sig för skratt efter matchen.
– Det är surt. Deras mål är alldeles för enkelt, säger han till Discovery Plus.

Allt är dock inte nattsvart.
– Att åka upp till Sundsvall och sakna åtta spelare är tufft. Och jag gillar att vi står upp. Det får vi ta med oss.

Nu väntar en lång hemresa för truppen innan det är dags att ladda för ett nytt toppmöte i Superettan nästa lördag då BoIS tar emot Norrby.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser