Annons

Kommunen ändrar förhållningssätt mot mediagruppen

Mediagruppens besök hos Landskrona Direkt ledde till en artikel som nu i sin tur får Landskrona stad att frångå sin strikta linje kring hur gruppen ska få publicera sina alster på nätet.

Reaktionerna på gårdagens artikel om mediagruppen inom daglig verksamhet har varit många. Ilska och upprördhet har varvats med mer konkreta förslag till lösningar på problemet.
Och sent på fredagseftermiddagen gick Landskrona stad genom stadsdirektör Carina Leffler och omsorgsförvaltningens chef Håkan Strömberg ut med ett brev och beklagar det som inträffat och utlovar att man ska försöka hitta en snar lösning.

Annons
 

”GDPR-lagstiftningen är komplex och efter möte idag så har vi kommit fram till att ändra vårt förhållningssätt. Efter flera tidningsartiklar som satt ljuset på orimliga konsekvenser av stadens strikta linje har vi reviderat vårt förhållningssätt.

Staden vill kunna visa upp alla våra verksamheter och representera alla Landskronabor. Här har vår tillämpning av GDPR inte blivit bra och vi har efter möte idag kommit fram till att det med s.k. medgivande bör vara möjligt att finnas i sociala medier. Likaså att det finns ett allmänt intresse kring vår mediatidning, som vi är stolta över. Vi kommer framöver att ge möjlighet att  publicera artiklar. Vi beklagar det som inträffat och försöker nu hitta en linje som är förenlig med en ny och komplicerad lagstiftning.”

Carina Leffler          Håkan Strömberg
Stadsdirektör          Förvaltningschef

– Så jävlar bra!, utbrister en till gruppen närstående person som under ett halvår stridit för att mediagruppen ska få skriva under sina artiklar med namn samt figurera på bild.
– Jag har haft flera samtal med personer på stadshuset men det har varit som att stånga sig blodig. Samtidigt är det märkligt att det inte händer något innan ni riktar strålkastarljuset på förhållandena. Men huvudsaken är dock att de nu kommer fram till en lösning.

Det är inte enbart på Landskrona Direkt som mejlkorgen översvämmats och telefonen gått varm på fredagen. Även inom omsorgsförvaltningen har man haft att göra och stadens högste tjänsteman, stadsdirektör Carina Leffler återkopplade i förmiddags från en tjänsteresa i Danmark.
– Vi måste alltid ställa oss frågan; för vilka finns vi till. Vi finns här för Landskronaborna och då inte minst mediagruppen.  Jag blev själv väldigt arg och upprörd när jag läste artikeln.  Kort kan jag säga att vi ska hitta en så bra lösning som möjligt och involvera hela gänget i mediagruppen i framtagandet av densamma. Och ja, det ska ske skyndsamt, utlovade hon på telefon från Århus.

Läs mer: Ska det vara på detta vis?

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser