Annons

Exklusivt på auktioner

Joakim Karlsson visar upp några av de 878 ropen som kommer att gå under stapeln på måndagens och tisdagens onlineauktion på Skånes Auktionsverks hemsida.

Nästa vecka håller Skånes Auktionsverk två onlineauktioner. Den första är mer exklusiv och hålls på måndag och den andra är av mer traditionell art och körs som traditionen bjuder på tisdagen.

Annons
 

Måndagens auktion innehåller flera mycket intressanta objekt.
– Här räknar vi med ett viss internationellt intresse då namn som Chagall och Picasso figurerar, säger Joakim Karlsson på auktionsverket och syftar till tre grafiska blad som alla är signerade av mästarna.
– Vi har i denna auktion även ett mycket intressant fickur. Det är tillverkat tidigare än 1713 men troligtvis på 1690-talet. Och det häftiga med detta ur är att det tickar när man drar upp det. Det saknas dock visare men det är bara att trycka fast nya visare om man nu är riktigt intresserad.

Tisdagens auktion är betydligt större. Här finns dock även här spännande rop.
– Vi har bland mycket annat en figur i glaserat lergods av Åke Holm som är speciellt. Vi har även ett originalverk av Bert Jonny Nilsson och de ser man inte så ofta. Det är nästan alltid grafiska verk som ropas ut.

För den järnvägsintresserade finns det även något så annorlunda som en identifikationsplåt till ett lok.
– Den inbitne kan ju skaffa bilder på det aktuella loket som skylten en gång suttit på. Jag kan se skylten på en vägg hos en som har en tågbana, säger Joakim Karlsson.

Visning äger rum mellan klockan 13 och 19 på måndag den 20 september.
Auktionerna kör igång på Skånes Auktionsverks hemsida klockan 18.00 såväl på måndagen som tisdagen.

Fickuret till höger är troligtvis från 1690-talet. Det vänstra är ett fickur från 1920/30 med boett i silver med frimurarsymboler.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser