TAW till teatern i höst

Det har hänt en del i TWA karriär sedan den där regnåta och blåsiga spelningen på Venfestivalen 2007.
Det har hänt en del i Tomas Andersson Wijs karriär sedan den där regnvåta och blåsiga spelningen på Venfestivalen 2007.  Hans bästa tid är nu om vi får tro artisten själv som  just nu längtar att åter få ge sig ut på vägarna och möta sin publik.

Om exakt två månader ställer sig Tomas Andersson Wijs på Landskrona teaters scen.

Tack vare att teatern vid månadsskiftet åter får ha fullsatt i salongen så öppnar det för en spelning med Tomas Andersson Wij, vars bästa tid är nu, enligt programförklaringen till höstens turné.

Drygt 20 år in i karriären har han etablerat sig som en av sin generations stora berättare och scenpersoner. Det tolfte albumet i ordningen, ”Högre än händerna når”, pekar ut en delvis ny riktning i hans produktion – med ett modernare, mer pianobaserat sound – och har tagits emot med öppna armar av både publik och kritiker.

Tomas Andersson Wij har annars ägnat en stor del av pandemiåret åt podden ”Hundåren”.
– Men det jag längtar efter allra mest nu är att få komma ut och spela, säger Tomas Andersson Wij.
– Jag saknar publiken. Jag saknar till och med vägkrogarna. Ett så här långt uppehåll från scenen har jag aldrig haft och jag kommer aldrig mer att ta den för given, säger musikern.

Tomas Andersson Wij spelar på Landskrona teater den 14 november klockan 19:30. Biljetterna till konserten släpps idag via Tickster.

Till arkivet