Guld på hemmaplan hade varit guld

Ulf Nietosvuori från Restaurang Sirius och LA BBQ Team ser fram emot att SM i grillning avgörs på hemmaplan och naturligtvis hoppas han på en guldmedalj.
I helgen avgörs Grill-SM på Citadellet i Landskrona. Tävlingen hålls i samband med att Skånes Matfestival går av stapeln under lördagen och söndagen. Ett av de tolv lagen som deltager är LA BBQ-team med Landskronakrögaren Ulf Nietosvuori som kapten. Och han sticker inte under stol med att en guldmedalj hade varit guld.

Ulf Nietosvuori är vice president i SBQA, Swedish Barbecue Association. Det är dock som kapten I LA BBQ-team som han kommer att jobba stenhårt med sina lagkamrater i helgen.
– Det är oerhört tufft. Vi tävlar i åtta katergorier. Av dessa är fem som kommer att ingå i SM-tävlingarna och dessa är kyckling, fisk, revben, grisbog och brisket (oxbringa. Reds anm), säger grillentusiasten.

De övriga tre kategorierna är vegetariskt, efterrätt samt en så kallad secretbox.
– Vad det är i den får vi reda på under fredagen. Jag har ingen aning om vad det kan bli men jag hoppas inte det blir korv, säger han och skrattar.

LA BBQ-team har ett flertal SM-medaljer för olika kategorier. I prisskåpet saknas dock den totala SM-titeln.
– Det hade väl varit helt underbart att ta hem den på hemmaplan, säger Ulf Nietosvuori.

Några favoriter finns det dock inte enligt Ulf Nietosvuori.
– Domarna kommer från Sverige, Danmark, Belgien och Italien och de tittar på utseende och textur. Och smaken såklart. Att ta hem totalen är oerhört svårt.

Tävlingen pågår hela helgen. Frågan är då bara om intresserade och nyfikna åskådare kommer att få smaka på härligheterna.
– Det kommer dom. Allt som blir över när domarna har fått sitt kommer att skäras upp och bli till smakprover, lovar Ulf Nietosvuori.

Förutom Ulf Nietosvuori så deltar Robert ”Robban” Gunnarsson, Bobby Whinter, Kim Öhman och John Englund i LA BBQ-team.
– Du får inte glömma att nämna vår maskot, Miss Briskett, säger Ulf Nietosvuori med ett skratt och syftar till sin tax.

Läs även: Dags för årets stora matfest

Robban Gunnarsson är en grillentusiast som har en gjuten plats i LA BBQ Team.. Och att han är en hajare på att grilla kan redaktionen skriva under på då han visat sina kunskaper på en grillskola som Landskrona Direkt deltog i tidigare i år
Till arkivet