Annons

Dags för årets stora matfest

SM i grillning är ett av många inslag när Skånes Matfestival hålls på Citadellet till helgen.

Mat och dryck är något som intresserar de flesta. Och dessa har en högtidsstund att se fram emot kommande helg. Det är dags för Skånes Matfestival som hålls på Citadellområdet i Landskrona. På festivalen samlas skånska matlagare, bryggare, foodies, odlare, vinmakare, bagare, nybörjare och andra matintresserade. På söndagen avgörs även SM i grillning.

Annons
 

Det är makarna Anders och Lilian Albäck från Brösarp må Österlen som arrangerar matfesten.
– Vi älskar mat och vill lyfta fram den skånska matkulturen och alla som är involverade i denna. Det är detta som driver oss, säger Anders Albäck.

Det är den sjunde upplagan av festivalen som går av stapeln på lördag.
– Vi körde igång 2014 men fick ta ett års uppehåll förra året på grund av pandemin, säger Anders Albäck.
– Och det är andra gången vi är i Landskrona. Senast var för två år sedan då vi hade en pop-up-festival på en dag nere på Lagunen. Men i å satsar vi fullt ut.

Det är ett 40-tal utställare som kommer till Citadellet och programpunkterna är många.
– Vi försöker alltid att se till att det finns något för alla. Därför kommer det att bli allt från fiske och föredrag till underhållning och provsmakning. Förutom att besöka alla utställare kan man smaka sig runt med Smakkortet som vi erbjuder även i år, säger Anders Albäck

En del kända ansikten dyker också upp. Bland annat kommer John Taylor från SVT:s Trädgårdstider och pratar om cider, Ola Selmén som med hjälp av trädgårdsmästarstjärnan Linnèa Dickson har en trädgårdspodd för nybörjare, Henric Molin pratar om Whisky och mycket mer. Du kommer även att få veta allt om sjöpungen som förväntas bli en av framtidens smaksättare.
– Hållbarhet är något som alla pratar om just nu och det är naturligtvis något som lyfts fram på Skånes Matfestival.

En av festivalens stora höjdpunkter är SM i grillning som avgörs på söndagen. Det är 12 lag som kommer att göra upp om titeln.  Arrangör är SBQA, Swedish Barbecue Association arrangerar Grill-SM.
– Det är grillare i toppklass som kommer till Landskrona och som under två dygn kommer att gå all-in för att utses till Svensk Mästare i BBQ och grillning. Vi hoppas att det blir ett intressant tillfälle för alla grillintresserade som besöker festivalen att lära sig hur man grillar på den här nivån. Det kommer också ges tillfälle att provsmaka grillat av hög kvalitet och inte minst följa den spännande tävlingen, säger Landskronakocken Ulf Nietosvuori från SBQA, Swedish Barbecue Association.

Köp din biljett till Matfestivalen här.
Observera att barn upp till 15 år kommer in gratis i vuxens sällskap,

Läs även: Guld på hemmaplan hade varit guld

En kommentar till "Dags för årets stora matfest"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Guld på hemmaplan hade varit guld

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser