Annons

Svart komedi spelades in i Landskrona

Kortfilmen “Gmn” under inspelning i Landskrona.
Foto: Nallis Productions

Vi noterar att inspelningen av kortfilmen ”Gmn” (Gumman) pågått under tre dagar i och kring Landskrona. Filmen har fått stöd från Svenska Filminstitutet med 210 000 kronor, Film i Skåne har gått in med 75 000 kronor och Landskrona stad stöttar produktionen med 20 000 kronor

Annons
 

– Vi hade en superfin inspelning där allting har rullat, hälsar EliSophie Andrée, manusförfattare, regissör och producent.
”Gmn” utspelar sig under en mörk natt där flickvännen söker efter, vad hon förmodar är, den otrogna pojkvännen. I en liten, skruttig bil åker flickvännen och tjejkompisarna förbi alla lysande gatlyktor på jakt efter hämnd… Efter blod… Efter upprättelse.
– ”Gmn” är en svart komedi som behandlar teman kring ilska, kvinnlig vänskap och är en satirisk blick på begreppet ”Girl Power”, informerar  EliSophie Andrée.

”Gmn” produceras av Nallis Productions med producent Tove Myrne Widfors och EliSophie Andrée som regissör och manusförfattare.

Båda är nyexaminerade från Stockholms dramatiska högskola. Nallis Productions har tidigare spelat in kortfilmen ”Hilda” om änglamakerskan Hilda Nilsson på Landskrona Citadell.

Framför kameran är samtliga amatörer i ”Gmn”. Efter cirka 250 stycken casting-ansökningar valdes fem skådespelare ut.
– Samtliga med en otrolig komisk tajming och som nya stjärnskott. Huvudrollen spelas av helsingborgaren och tjugofemåringen Parmida Jousseflie. Resten av teamet är en blandad skånsk kompott med folk hela vägen från Kristianstad till Lund till Ingelsträde, avslutar EliSophie Andrée.

Rönnebergsgatan får utgöra kuliss i en av scenerna i filmen.
Foto: Nallis Productions

Även kring handelsområdet vid Österleden spelades scener in.  Foto: Nallis Productions

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser