Annons

BoIS hade gjort läxan

Johan Rapp svarade för ett mål och en assist och utsågs välförtjänt till matchens spelare, inte minst för alla sina löpmeter. Här var en kille som verkligen ville vinna idag. Foto: BoISHistoria.se

Även om det inte blev full pott på dagens läxprov så delar magistrarna Billy Magnusson och Max Mölder ut höga betyg till sina adepter efter matchen mot GAIS. 1731 åskådare hade infunnit sig på Landskrona IP på lördagseftermiddagen och merparten av dessa kunde vråla ut sin glädje efter slutsignalen. 2-1 till Landskrona BoIS efter mål av Johan Rapp och IP:s nye kelgris Jacob Blixt.

Annons
 

BoIS spelare hade inför dagens möte mot GAIS fått i uppgift att titta på matchen då lagen möttes senast.
– De som sprang in på planen då var vinnare, sa Billy Magnusson innan matchen som antagligen själv vevat sändningen tillsammans med kollegan Max Mölder ett antal gånger för sällan har en aktivare coachning skådats på IP. Här skulle bara tre poäng bärgas.
– Det kanske var lite i överkant, skrattar Billy Magnusson efter slutsignalen.
– Jag tror aldrig jag varit så trött efter en match från sidan. Detta var årets hittills viktigaste seger, anser han.

1-0 kom efter en hörna från Filip Ottosson och frågan är om den inte var lite kort slagen.
– Möjligen men Hofsö är stark där och skarvar den vidare. Jag får helt öppet mål. Jag gör bara sådana mål, säger målskytten Johan Rapp som enkelt kunde bredsida bollen i nät och som dagen till ära också utsågs till matchens lirare.

Johan Rapp var också delaktig i 2-1 målet som var en praktträff från Jacob Blixt.
Anfallaren hade då bara varit på plan i tio minuter och hade redan hunnit spela fram till farliga chanser samt dragit på sig ett gult kort.
– Jag var het idag, säger han med IP:s hesaste hals.
Målet kom sedan han gjort en överväxling med Johan Rapp på mittplan och sökt sig ut på högerkanten. Där han tittar upp och klipper till med ett hårt skott i målvaktens bortre hörn.
– Jag gjorde ett liknande i Österlen tidigare i år. Jag kommer att fortsätta att skjuta i dom lägena, kraxar han fram.

Frågan om det var segersången i omklädningsrummet som sänkte rösten avfärdar han snabbt.
– Det var första gången vi fick sjunga den sedan jag kom hit så jag kan den inte så bra än. Det blev snarare lite för mycket känslor när jag gjorde mål.

Publiken på IP var inte sena att uppskatta den fysiske, snabbfotade och tekniske Jacob Blixt. Något av en frälsare med tanke på den skadelista som finns i BoIS men nu vill det sig inte bättre än att varning han drog på sig innebär att han är avstängd i kommande match.
– Jag blir tacklad men domaren släpper det och det säger jag till den assisterande domaren. Onödigt, medger han som har två varningar med sig i protokollet från Österlen. Det är trots allt det positiva från matchen han tar med sig.
– Det var magiskt!

Lika glad var dagens målvakt, Svante Hildeman.
– Det var skitkul. Det är det här man vill göra, säger han som dock menar att inledningen var lite skakig.
– GAIS låste våra uppspel. Det hade vi lite problem att hantera. Sen växer vi in i det och hittar alternativ. I första halvlek kom jag inte ut på en boll som jag borde gjort. Det är en frispark som de slår mot den bortre ytan. Efter den kände jag att jag måste komma in i det. Det blev ett aktivt beslut att äga luftrummet. Jag är skakig och euforisk nu, säger Svante Hildeman.

Tränaren om målvaktsbytet
– Vi har två bra målvakter och vi kände att det var rätt läge nu. Amr Kaddoura har varit en av seriens bästa målvakter sett över samtliga omgångar men på sistone har det varit några 50/50-ingripanden som inte studsat hans väg. Det är så konkurrensmässigt så tufft så vi valde att göra ett målvaktsbyte idag och Svante gör det jättebra. Samtidigt vet jag att jag kan kasta in Kaddo igen närsomhelst, säger Billy Magnusson.

Kontraktet säkrat
GAIS tränare Stefan Jacobsson höll fram BoIS som ett av seriens topplag. Frågan är om Billy Magnusson också gör det nu när målet med ett säkrat kontrakt i stort sett är i hamn.
– Vi har nått vårt mål men det är tio matcher kvar. Det gäller att fortsätta öka. Vi har en skarp situation med alla skadade och avstängda spelare. Nu får vi på det igen och rita och se vilka vi har tillgängliga mot Sundsvall. Det känns jättebra med 34 poäng så är långt, avslutar BoIS tränare.

Jacob Blixt har presenterat sig för hemmapubliken. Foto: BoISHistoria.se 

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser