Kalvinknatet tillbaka på Kasernplan

Knallblå himmel och strålande sol. Förutsättningarna var ypperliga när Kalvinknatet var tillbaka på Kasernplan.
Knallblå himmel och strålande sol. Förutsättningarna var ypperliga när Kalvinknatet var tillbaka på Kasernplan.

Under bästa tänkbara förutsättningar arrangerades på tisdagseftermiddagen Kalvinknatet för barn från 4 år upp till 12 år.

Kasernplan var fylld av förväntansfull publik när i barnen kutade iväg längs mittgången på Kasernplan. Solen sken och det fanns sannerligen mycket spring i benen på deltagarna som var födda från 2009 till och med 2017 och indelade gruppvis. Sammanlagt deltog cirka 400 barn.

Den 1 januari 2020 blev FN:s konvention om barnets rättigheter svensk lag. Ifjol var Kalvinknatet inställt så för första gången sedan Barnkonventionen blev lag i Sverige genomfördes på tisdagen loppet i Landskrona.

Arrangörerna hade därför valt att ta bort pokal till de som placeras 1-2-3 i loppet. Men precis som tidigare, fick alla deltagare medalj, funktionströja i högsta kvalité och en dryck från Skånemejerier efter ett väl genomfört lopp. Samt förstås möjligheten att hälsa på självaste Kalvin.

Sjuårige Odin Jenders och lillasyster fyraåriga Ofelia Jenders visade stolt upp sina medaljer samtidigt som de passade på att hälsa på Kalvin.
Till arkivet