Annons

TV-profil leder Trädgårdsgillet 2022

Malin Persson har engagerats som kreativ producent till trädgårdsgillet 2022.

Förra året orsakade pandemin att det årliga trädgårdsgillet bantades rejält och årets evenemang har ställts in helt, förutom att man kan rösta fram den flottaste flotten i vallgraven utanför Konsthallen. Nu har dock kulturförvaltningen bestämt sig för att satsa hårt till 2022. För att lyfta evenemanget har man anlitat TV-profilen Malin Persson som kreativ producent.

Annons
 

Nästa års Trädgårdsgille kommer att gå av stapeln den 27-28 augusti. Spindeln i nätet kommer att bli Malin Persson. Hon har gjort sig känd i de svenska vardagsrummet som programledare och redaktör för SVT:s Trädgårdstider. Ett livsstilsprogram där hon medverkar tillsammans med kocken Tareq Taylor, TV-profilen Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor.

Hon har dock ett helt annat liv innan hon slog genom i TV-rutan.  Under 15 år var hon en toppmodell och arbetade för designers som Chanel, Karl Lagerfeld, Dior, Givenchy och Dolce & Gabbana.
– Det var mycket intressant att arbeta med de största modehusen men samtidigt var det en värld av slit och släng. Detta har gjort att jag håller på med allt det jag gör idag, säger hon.
– Jag har alltid haft en stor passion för natur och hållbarhet. Jag var en hästtjej när jag var liten och från hästryggen växte min kärlek till naturen, säger TV-profilen.
– Det är i naturen jag mår som bäst och dessutom älskar jag att inspirera andra.

Hon tvekade inte en sekund när Landskrona stad presenterade sina tankar.
– Jag har alltid haft många idéer och det har jag nu också. Det ska bli oerhört kul. Även min syster Linda kommer att vara inblandad.

Sverker Haraldsson är avdelningschef för Uppleva på stadens kulturförvaltning. Han berättar om hur Trädgårdsgillet kommer att se ut 2022.
– Vi kommer att ha en mycket större bredd än tidigare, säger han.
– Förutom det traditionella med flottaste flotten så kommer det att bli marknad, musik och mat. Dessutom kommer området att sträcka sig över hela citadellområdet inklusive koloniområdet.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser