Annons

En kulturnatt blir två

Konstnär Nathalie Thengius har gjort logotypen till kulturnatten som går av stapeln den 8 oktober.

Som vi skrivit tidigare har Landskrona stad valt att lägga årets kulturnatt den 5 november i stället för den 8 oktober. Nu har en samling gallerister och krögare beslutat att köra en egen kulturnatt den 8 oktober. Det betyder att en kulturnatt blir till två detta år.

Annons
 

Traditionellt så brukar kulturnatten i Landskrona hållas den andra helgen i oktober. Men nu ville företrädare för kulturförvaltningen flytta fram allt till den 5 november på grund av att den utställning om ljus som snart kommer att börja byggas i Konsthallen står klar först då.
Detta var något som upprörde flera gallerister i staden. Beslut togs snabbt om att det blir en kulturnatt, både den 8 oktober och den 5 november.
– Kulturnatten är ju till stor del ett arrangemang som lyfts av alla privata krafter. Därför tyckte vi att det var konstigt att vi inte blev tillfrågade om en flytt av kulturnatten. Därför bestämde vi oss för att vi kör ändå. Och det hindrar ju inte att vi även är med i november. Det kan ju aldrig bli för mycket kultur, säger Jens Jentin Lindberg som driver Galleri 1658 på Norra Kyrkogränden.

Förutom de flesta av stadens gallerister och en hel del krögare så kommer nästan alla konstnärer som numera håller till i Rådhuset att delta på kulturnatten. En av dessa är Nathalie Thengius och hon har målat den nya kulturnattens logotyp.
– Det föreställer ett lodjur som är något tilltufsat men med glimten i ögat. Jag älskar alla kattdjur och är fascinerad av lodjuret. Det anpassar sig alltid efter omständigheterna där de befinner sig, förklarar konstnären
– Lodjuret på loggan heter Kulturkatt Bob.

Förutom konstnärerna på Rådhuset kommer ett tiotal gallerister och andra utställare att hålla öppet klockan 18-22 fredagen den 8 oktober. Dessutom kommer ett flertal krögare att ha extra evenemang den aktuella kvällen.
– Vi håller som bäst på att sammanställa allt. Förhoppningsvis kan vi presentera ett mer utförligt program inom kort. Jag vet dock att det jobbas febrilt hos de olika privata kulturarbetarna, avslutar Jens Jentin Lindberg.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser