Annons

Matfestival och Grill-SM på Citadellet

En dusch med hälften äppelcidervinäger och hälften äppeljuice på fläskköttet blir perfekt. Fler tips om mat och grillning får den som besöker Skånes Matfestival och Grill-SM på citadellområdet 18-19 september.

Biljetterna till Skånes Matfestival som för andra gången arrangeras i Landskrona den 18 och 19 september är nu tillgängliga. Den här gången blir det på citadellområdet där  festivalen får sällskap av Grill-SM.

Annons
 

– Äntligen är det dags! Vi har anpassat evenemanget utifrån de rådande restriktionerna och vi ser så mycket fram emot en trygg, spännande och god festival med det bästa av skånsk mat- och dryckeskultur, säger Anders Albäck från Skånes Matfestival. 

Under de två festivaldagarna samlas skånska matlagare, bryggare, foodies, odlare, vinmakare, bagare, nybörjare och andra matintressenter med syftet att lyfta den skånska industrin och hantverket och göra en festival för alla matälskare. Det blir bland annat ett 40-tal utställare, SM i grillning och nördigt matsnack från scenerna. För de yngre besökarna blir det flera roligheter runt om på området.

– Förutom att besöka alla utställare kan man smaka sig runt med Smakkortet som vi även i år erbjuder. Från våra scener blir mycket prat om mat och dryck, om nytänkande och hållbarhet och naturligtvis om tillagning. Och självklart livemusik, det hör till en festival, menar Anders Albäck.

Arrangeras på citadellområdet 
– Vi ser mycket fram emot årets upplaga av festivalen och att den i år hålls på vårt vackra och historiska citadellområde. Här finns det gott om ytor utomhus i en fantastisk miljö, säger Thorsten Karlén, Destinationsutvecklare, Landskrona stad. 

Grill-SM
Under festivalen ska Sveriges vassaste grillare utses när SBQA, Swedish Barbecue Association arrangerar Grill-SM. 
– Det är grillare i toppklass som kommer till Landskrona och som under två dygn kommer att gå all-in för att utses till Svensk Mästare i BBQ och grillning. Vi hoppas att det blir ett intressant tillfälle för alla grillintresserade som besöker festivalen att lära sig hur man grillar på den här nivån. Det kommer också ges tillfälle att provsmaka grillat av hög kvalitet och inte minst följa den spännande tävlingen, säger Ulf Nietosvuori från SBQA, Swedish Barbecue Association.

Om Skånes Matfestival
Skånes Matfestival startade 2014 i Brösarp med syftet att skapa en mötesplats för branschen som förenar små och stora skånska matproducenter med en festival för alla matintresserade. Arrangör är Matfestivalen i Skåne ekonomisk förening.  Biljetterna köps via Tickster.

Ulf Nietosvuori krögare på Restaurang Sirius och tävlandes för LA BBQ Team ser fram emot att SM i grillning avgörs på hemmaplan.

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser