Annons

”Nalle” trea i SM för fjärde året

Bo “Nalle” Olsson, tvåa från höger, delade bronspengen med lagkamraten Torbjörn Blomdahl (mitt i bild) vid SM i trevallars carambole i helgen. Vann gjorde Michael Nilsson till vänster i bild.
Foto: Privat

I helgen avgjordes SM i trevallars carambole i Helsingborg. Landskronasonen Bo ”Nalle” Olsson hade sikte på en finalplats men han fick nöja sig med en delad bronspeng.

Annons
 

Trevallars carambole är den mest avancerade formen av biljard och Sverige tillhör de bästa länderna i världen i sporten. Mycket tack vare den sexfaldige världsmästaren Torbjörn Blomdahl från Helsingborg. Han har tillhört världseliten i över 30 år.
Så långt fram i Sverige är man att nämnde Torbjörn Blomdahl var den som delade tredjeplatsen med ”Nalle” Olsson vid helgens SM.
– Det är tuff konkurrens. Michael Nilsson från Staffanstorp vann finalen över David Pennör från BK Borgen i Helsingborg, säger ”Nalle” Olsson som även han och Torbjörn Blomdahl tillhör Helsingborgsklubben.
–  Jag föll mot David i semifinalen och Torbjörn förlorade mot Michael.

Bo ”Nalle” Olsson är född och uppväxt i Landskrona och det var här som hans karriär som biljardspelare började.
– Jag har spelat sedan 1978 då jag började på Örestads Biljardklubb i Landskrona. Sedan 1985 har jag dock bott i Helsingborg och tävlat för BK Borgen.

”Nalle” Olsson har en rejäl prishylla hemma. Han har bland annat 33 guldmedaljer i lag-SM, tre europacupguld och fyra individuella tredjeplatser i SM. Beträffande helgens tredjeplats så är han inte helt nöjd.
– Mitt första mål var att komma bland de fyra främsta men siktet var inställt på final. Men så blev det inte. Men nästa år…., säger ”Nalle” Olsson och skrattar.

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser