Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.1°C 4.7m/s
Dagens namn: Henrik

Drönare bevakar derbyt

Polisen tar hjälp av drönare för att bevaka supportrarna inför lördagens derby.

Vi noterar att det inte  bara kommer att döna i Landskrona i samband med derbymatchen mellan BoIS och Helsingborgs IF imorgon, lördag. Det kommer även att “dröna” över stora delar av staden. Det är polisen som kommer att övervaka vissa områden med en så kallad drönare.

Annons
 

Det är mellan klockan 10 och 17 som det kommer att surra i luften. Anledningen är att det vid några tidigare tillfällen varit ordningsstörningar i samband med matcherna. Polisen anser att det finns en risk för allvarlig brottslighet och syftet med bevakningen är att förebygga, förhindra eller upptäcka sådan brottslig verksamhet eller utreda eller lagföra sådana brott.

Bevakningsområdet omfattar stora delar av Landskrona tätort och begränsas av följande:
Östlig gräns: 200 meter öster om järnväg mellan Österleden och Tenngatan
Nordlig gräns: Tenngatan, Hjalmar Brantings Väg, Grönsaksgatan och Svaneholmsgatan
Västlig gräns: Löpargatan, Körsbärsstigen, Vengatan och fågelvägen till Parkgatan
Sydlig gräns: Drottninggatan och Österleden

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser