Äntligen slår teatern upp portarna

Carl-Einar Häckner är tillbaka på Landskrona Teater den 3 oktober.
Carl-Einar Häckner är tillbaka på Landskrona Teater den 3 oktober.

Äntligen öppnar Landskrona Teater upp igen. Det blir allt från magi till eufori på scenen och i teaterrestaurangen under hösten. En höjdpunkt  är att Landskrona teater fyller 120 år den 22 september. Självklart kommer detta firas.

På Landskrona teater väntar ett digert och sprakande program i höst med start den 1 september. Det blir scenkonst, musik och humor i en välbalanserad blandning. De allra första biljetterna har redan släppts.
– Det är en ovanligt efterlängtad teaterhöst vi öppnar upp till den 1 september. Vi har arbetat igenom och anpassat bokningssystemet efter rådande restriktioner. Även om antalet biljetter är begränsat så kommer det bjudas på mängder av stora scenkonstupplevelser, säger Thomas Jönsson, programansvarig producent på Landskrona teater.

Höstens program är en kombination av kulturförvaltningens egna arrangemang, gästspel och samarbeten. Föreningen Landskrona Musik & Teater – en del av Riksteatern – ligger bakom en del av utbudet, däribland Malmö Operas Det går an, och musikalen Eufori (Riksteatern, Östgötateatern).

Eufori är en nyskriven musikal med nykomponerad musik av artisterna Rebecca & Fiona. I huvudrollen ser vi artisten och skådespelaren Hampus Nessvold, känd bland annat från radioprogrammen 22 kvadrat och Zia och Nessvold i P3. Eufori spelas tisdag den 2 november 2021 klockan 19.00.
– Detta är något jag ser extra mycket fram emot, säger Thomas Jönsson.

Det är dock mycket mer på gång. Eleine har skivsläpp, Carl Einar Häckner är tillbaka, lokala arrangemang som Barnbidraget och Musikbidraget samt Cabare Mix… och mycket mer fyller teatern i höst.

Även på restaurangscenen väntar ett spännande höstprogram. Jazzcaféet i samarbete med Musik i Syd bjuder bland annat in bandet David’s Angels och Sven Eric Lundeqvist Trio. Den första jazzkonserten arrangeras redan den 1 september.

Legendariska humorklubben Oslipat har satt ihop en spännande line-up med bland annat Petrina Solange som ett av huvudnamnen. Därutöver bjuds det på konserter som drar mot singer/songwriter- och folkmusik-hållen. De sistnämnda konserterna släpps inom kort.

Faktum är dock att det fortfarande råder pandemi och det finns restriktioner att följa.
– Landskrona stad sätter alltid säkerheten först. Antalet biljetter är anpassat efter nuvarande restriktioner. Tillsammans med andra åtgärder ser vi till varje besök på Landskrona teater blir tryggt och följer rådande rekommendationer från myndigheterna, säger Thomas Jönsson.

HÖSTENS PROGRAM PÅ LANDSKRONA TEATER

(Med reservation för förändringar. Fler programpunkter tillkommer)

 • 1 september – Jazzcafé: Sven Eric Lundeqvist Trio 
 • 9 september – Malmö Operaorkester på turné 
 • 11 september – Eleine – Album Release Party
 • 14 september – Kickoff Malmö Opera 
 • 28 september – Oslipat med Petrina Solange m.fl.
 • 3 oktober – Carl-Einar Häckner – I FÖR LÅNGT BORTA LAND
 • 13 oktober – Jazzcafé: David’s Angels 
 • 14 oktober – Dark Water 
 • 16 oktober – Den Musikal-iska Ön med Divertimento 
 • 23 oktober – Duo West/Rydvall – ”Bach i folkton” 
 • 26 oktober – Oslipat med Ludde Samuelsson m.fl. 
 • 2 november – Eufori 
 • 5 november  – Kulturnatt 2 med generalrepetition av Kungatalet. 
 • 8 november – Inspirationskväll med Lasse Walldov 
 • 10 november – Jazzcafé: Amanda Sedgwick Quintet
 • 13 november – Barnbidraget och Musikbidraget (biljetter släpps längre fram)
 • 14 november –  Tomas Andersson Wij
 • 20 november – Musica Vitae – ”Flamencons magi” 
 • 25 november – Oslipat med Anton Magnusson m.fl.  
 • 26 november – Det går an – Malmö Opera  
 • 28 november – Cabaret Mix  (biljetter släpps längre fram)
 • 30 november – Mammorna 
 • 4 december – Carl Stanley – Provföreställningen 
 • 31 december – Nyårskonsert (biljetter släpps längre fram)
Till arkivet