Annons

400 såg MIF krossa Timrå i Karlslundshallen

MIF-junioren Tim Lindfors gör 3-0.
Foto: Mattias Persson

Det spelades hockey på högsta nivå i Karlslundshallen på fredagskvällen. Det var elitserielagen Malmö IF och Timrå som valde att lägga sin första försäsongsmatch i Landskrona. MIF vann med 5-0.

Annons
 

Det var inget direkt skönspel men de cirka 400 på läktarna var trots allt nöjda. 0-1 kom redan efter 2:43 av Marcus Sylvegård, assisterad av Carl Söderberg och Lars Bryggman.

Om andra perioden var lite av ett sömnpiller så lossnade det rejält i tredje. Efter fyra minuter gjorde Carl Persson 0-2 och drygt sex minuter senare visade junioren Tim Lindfors att han har framtiden för sig då han gjorde 0-3.
När sedan MIF gjorde 0-4 genom Christoffer Forsberg med drygt tre minuter kvar av matchen gav Timrå mer eller mindre upp och junioren Isac Göransson kunde sätta spiken i kistan genom att göra 0-5 drygt 20 sekunder senare.

Mattias Pålsson är ungdomsansvarig i Lejonet och han har varit lite av spindeln i nätet inför fredagens match.
– Jag och Jonas Torines känner varandra väl och vi har pratat om detta sedan han blev klubbchef i Timrå. Och nu blir det av, säger en glad Mattias Pålsson.
– Det var fantastiskt kul. Jag vet inte när det var 400 på läktarna i ishallen senast. Det är många år sedan, säger han.

Mattias Pålsson har tidigare uttryckt kritik mot Landskrona stads sätt att sköta ishallen.
– Här måste jag faktiskt ge staden beröm. De har verkligen fixat till is och allt runt omkring på ett mycket bra sätt. Han man kritik att ge så måste man även lyfta fram när något gott inträffar.

Faktum är att det var Landskrona stad som var matchvärdar och kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) var på plats. 
– Jag har själv aldrig spelat ishockey men det var kul att komma dit. Lejonet är en härlig klubb och det är en fantastisk gemenskap de har, säger Torkild Strandberg.

Mattias Pålsson hoppas att saker och ting ska börja hända nu.
– Det är ju så mycket som är på gång här ute så det var kul att han kom. Nu fick han se hur här ser ut. Att vi lyckades få hit Timrå på ett veckolångt läger där de bodde i Semesterbyn, spelade golf, käkade på våra restaurangen med mera visar vad vi kan i Landskrona.

Faktum är att det blir mer hockey av hög klass i Karlslundshallen inom kort.
– Det stämmer. Vecka 34 kommer Mora hit på läger. De spelar i Allsvenskan och de möter seriekonkurrenterna Kristianstad i vår hall onsdagen den 25 augusti. De ska dessutom möta Halmstad lördagen den 28 augusti. Den matchen spelas efter derbyt mot HIF på IP. Så det blir en helgdag i dubbel bemärkelse för alla sportintresserade i Landskrona, avslutar Mattias Pålsson.

Torkild Strandberg representerade Landskrona stad, vilka var matchvärdar, och han fick äran att symboliskt släppa pucken.
Foto: Nisse Nilsson

Normalt tar Karlsundshallen 1400 åskådare. Men på grund rådande restriktionen fick “bara” 400 komma in. Och det gjorde det.

William Von Barnekow i MIF tekar mot Viktor Liljegren i Timrå.
Foto: Mattias Persson

Tim Lindfors och Kalle Östman i MIF var ett ständigt orosmoment framför Sami Rajaniemi i Timråmålet.
Foto: Mattias Persson

Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandberg (L) och Mattias Pålsson, ungdomsansvarig i Lejonet tittade på matchen tillsammans.
Foto: Nisse Nilsson

 

Annons
Annonser


Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser