Guldregn över Kronan på Tylösand

Emilia anfaller på pass från Philippa. Foto: Privat
Emilia Saxne anfaller på pass från Philippa Tinnert.
Foto: Privat

Under förra veckan avgjordes Svenska Mästerskapen i beachvolleyboll på Tylösand, där deltagare från Ystad i söder till Norsjö i norr deltog i en härlig inramning med 30 planer, centercourt, TV-sändningar och 600 betalande åskådare. Begränsat på grund av coronarestriktioner, men ändå med en helt fantastisk stämning. Kronan VBK deltog med 17 lag i nio olika åldersklasser och nådde högst upp på pallen i tre av klasserna.

14-åriga Emilia Saxne gjorde rent hus på flicksidan där hon ställde upp i tre olika ungdomsklasser, med två olika partners. I U16 tillsammans med klubbkompisen Moa Ekberg och i U17 och U18 tillsammans med Philippa Tinnert (Engelholm).
– Moa och Emilia lyckades med bedriften att försvara sitt guld från i fjol utan att tappa ett enda set på vägen. Emilia och Philippa spelade hem guld i både U17 och U18 på ett lika övertygande sätt. Därmed blev Emilia hela mästerskapets meste vinnare och historisk med tre guldmedaljer på samma år. Emilia och Philippa ställde även upp i seniorklassen, som yngsta lag av de 48 som kvalat in, och slutade där på en imponerande 17:e plats, berättar Marie Saxne, ungdomsansvarig i Kronan VBK.

Astrid Waldh, i par med Wilma Siwers (Lidingö) noterade dessutom en fin femteplats i U15 och Kronans yngsta deltagare avslutade Miniormästerskapet med att prestera fin beachvolleyboll som belönades med deltagarmedaljer.

Landslagsuppdrag
Efter en framgångsrik sommar har dessutom Emilia Saxne blivit uttagen att representera Sverige i EM i Slovenien i september i åldersklassen U18, alltså två år över sin egen ålder. Sverige ställer upp med ett flicklag, bestående av Emilia Saxne (Kronan VBK) och Frida Johansson (Ljungby VBK). Nu väntar några intensiva veckor med träningsläger i Falköping och turneringar för att spela ihop sig inför EM, som avgörs 2-5 september i Ljubljana.
Håll koll på Kronans Facebooksida efter länkar till stream när det närmar sig.

Till arkivet