Annons
Onsdagen den 19:e januari
3.1°C 4.7m/s
Dagens namn: Henrik

Elfordon i fokus på Ven

Lördagen den 14 augusti bjuds det på en mässa med bland annat elfordon på Ven.
Foto: Privat.

Vi noterar att Byalaget på Ven på lördag anordnar ett event med el-fordon som bilar, mopeder 2- och 3-hjuliga, elcyklar, elutombordare men också solceller, laddutrustning för hemmabruk, batteridriven trädgårdsutrustning med mera.

Annons
 

– Vi kommer också att kunna visa en unik 3-hjulig bil tillverkad cirka 1960 med en Ven-tillverkad kaross från Vens plastfabrik. Under denna dag planerar vi också att ta över en elbuss, berättar Sven Svederberg, koordinator för arrangemanget.

Det årliga flakmopperacet på ön har en tradition men varför ett el-event på Ven kan man undra.
– El-drivet hör framtiden till och passar utmärkt på Ven eftersom det enbart finns el tillgängligt som lokalt bränsle, förklarar Sven Svederberg.

Utställningen kommer att ske vid Tycho Brahe-minnena mitt på Ven. En del av de utställda fordonen finns i privat ägo. Invigningen av mässan kommer att ske i mässtältet klockan 10.00 med ett kort tal och bandklippning.
– Med ett batteridrivet verktyg så klart, säger Sven Svederberg med ett leende.

Under mässan kommer grillad korv att erbjudas lagad på en ”elektrisk” korvgrill. Under mässan hålls tre korta föredrag på cirka 10 minuter om batteridrivna trädgårdsredskap, elbilar och solceller. Mässan avslutas klockan 15.00 med en kortege.

En kommentar till "Elfordon i fokus på Ven"

  1. Pingback: Landskrona Direkt | Det händer i helgen

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser