Oklarheter kring eventuell kulturnatt

Stine Hvids upplysta muralmålning på gården till Gamla Kyrkogatan 21 visar vägen till Galleri Direkt.
Stine Hvids upplysta muralmålning på gården till Gamla Kyrkogatan 21 visar vägen till Galleri Direkt. Frågan är vad som händer där om det blir någon kulturnatt i år.
Uppdaterad 13.20

Vi får nästintill dagligen förfrågningar från våra läsare och kulturutövare i Landskrona, men även utombys, om det blir någon kulturnatt i höst. Trots ett par dagars detektivarbete har vi inte kunnat få något svar på frågan. En liten antydan till att det blir någon typ av arrangemang lämnas dock.

I en värld utan corona så skulle den traditionella kulturnatten gått av stapeln andra fredagen i oktober. Hur det blir i år verkar ingen ha koll på. Förste man att få frågan om det blir någon kulturnatt och vad som händer om svaret är ja fick stadens kulturchef Christian Dahl. Något svar har vi dock inte fått från honom.
Frågan skickades vidare till stadens kommunikationschef Anna Classon. Hon hälsa att Johan Dahlén, avdelningschef på kulturförvaltningen (LÄRA), ska återkoppla i ärendet. Och så gjorde han
– Jag fick din fråga om kulturnatten av Anna Classon. Jag har kontaktat Sverker Haraldsson,(avdelningschef på kulturförvaltningen UPPLEVA) som kommer tillbaka från sin semester nästa vecka, och återkommer med ett svar till dig så snart jag kan. Jag är själv osäker på läget just nu eftersom vi hela tiden har förhållit oss till möjliga förändringar av föreskrifterna. Men jag (eller Sverker) återkommer till dig.

I samma veva skickade vi en förfrågan till Niclas Lundblad som är lite av spindeln i nätet gällande sommarens arrangemang. Han svarar i sin tur att han inte hört något om kulturnatten men att Thomas Jönsson, evenemangssamordnare på kulturförvaltningen och han svarar följande.
– Kul att ni får frågor om Kulturnatten! Kulturnatten är ett uppskattat evenemang och vi diskuterar i nuläget olika möjliga scenarion med pandemin i åtanke. Jag har inget svar i nuläget, säger Thomas Jönsson och hänvisar även han till Sverker Haraldsson som alltså är tillbaka efter semester i början av nästa vecka.

Frågan om det blir någon kulturnatt är och förblir alltså obesvarad, i alla fall till nästa vecka. Vi avvaktar svar.

UPPDATERING kl 13.20
När Landskrona Direkt kom tillbaka efter lunchen på fredagen kom besked att det blir kulturnatt. När och hur är dock inte spikat. Det är den sjunde personen som är involverad som svarar följande i ett mail.
– Förstod från Johan Dahlén att ni hade en fråga om Kulturnatten. Jag har sökt Sverker Haraldsson, avdelningschef för Uppleva på Kulturförvaltningen som just nu är på semester men åter på måndag.. Han låter hälsa via sms: ”Ja, vi kommer att arrangera Kulturnatten. Vi behöver naturligtvis kunna genomföra den på ett riktigt och smittsäkert sätt. Skulle smittspridningen öka och nya restriktioner tillkomma – så kan det försvåra arbetet med Kulturnatten. Datum spikas i mitten av augusti.”

Med vänlig hälsning
P-O Jasslin
Marknadsinriktad strateg
Kultur

Till arkivet