Annons

Äldre dam lurad på 12 000 kronor

På måndagseftermiddagen kallades polisen till en adress i centrala Landskrona. Det var anhöriga till en dam i 90-årsåldern som ringt polisen och uppgett att hon blivit lurad av två bedragare.

Annons
 

Enligt anmälan ska två personer ha ringt på hos damen och på något vis lurat henne till att lämna över sitt bankkort samt sin pinkod. När sedan de anhöriga kom till damen och fick höra om händelsen så ringde dom polisen direkt. Bedragarna hann dock ta ut cirka 12 000 kronor från kvinnans konto innan det spärrades.

Polisen ska nu titta på övervakningskamerorna vid den aktuella uttagsautomaten för att se om det går att identifiera bedragarna.
– Det är så himla sorgligt. Bedrägerier som detta har ökat i nordvästra Skåne under sommaren och bedragarna utger sig oftast för att komma från banken eller polisen. Och ironiskt nog så säger de att de håller på att utreda bedrägerier och därför behöver ha tillgång till kort och pinkod. Jag kan dock lova att varken polis eller banker skulle göra på detta vis, säger Richard Glantz, presstalesman på polisen.

Annons
Annonser
Vi stödjer Direkten genom att vara med i Företagsguiden:

Annonser